Bütün futbolcuların sırdaşı Recep Şeker Yeni Malatyaspor'u bekleyen tehlikeyi yazdı! Sivasspor süper döndü, Malatyaspor ateşe düştü

Bütün futbolcuların sırdaşı Recep Şeker Yeni Malatyaspor'u bekleyen tehlikeyi yazdı! Sivasspor süper döndü, Malatyaspor ateşe düştü
Galibiyet Sivasspor'un hakkıydı. Malatyaspor'un ligde kalma umudu mucizelere kaldı. Adem Büyük teknik adam olarak çıktığı ilk maçta yaşadı stresi. Zaten teknik direktörlüğün ne olduğunu yan kulübedeki Rıza Çalımbay'ın bembeyaz olan saçlarına baksaydı anlardı.

Süper Lig’in 25.haftasında 31 puana sahip Demir Grup Sivasspor ile 16 puanla ligin son sırasında bulunan Öznur Kablo Yeni Malatyaspor karşı karşıya geldi.
Ligde oynadığı son 5 maçta tek galibiyeti olan Sivasspor, çıkışa geçmek adına sahaya çıktı. 13 maçtır kazanamayan Yeni Malatyaspor ise galibiyet hasretine son verip, alt sıralardan kurtulmak için…

Yeni Malatyaspor''da bir de yenilik vardı; Adem Büyük ilk kez teknik sorumlu olarak sahadaydı. Kendisine ilk onbirde yer vermemişti.
Malatyaspor, maça daha istekli başladı.31. dakikada da öne geçti. Campi''nin orta alandan gönderdiği uzun topla sağ kanatta savunma arkasına sarkan Mounir''in içeriye çevirdiği topu Kenan Özer filelere gönderdi: 0-1.

Hakem önce yardımcısının uyarısıyla golü vermedi. Yapılan VAR kontrolünden sonra Mounir''in ofsaytta olmadığı ortaya çıktı ve gol geçerli sayıldı.
Bu gol Sivasspor''u maça döndürdü ve pozisyonlar da gelmeye başladı. 35. dakikada Kayode''nin mutlak pozisyondan yararlanamaması enteresandı.

İkinci yarı da Sivasspor ataklarıyla başladı. İlk yarıda mutlak pozisyonu değerlendiremeyen Kayoda, 52. dakikada bu kez fırsatı kaçırmadı ve Malatyaspor defansının arasından boşluğu iyi değerlendirerek kafayla topu filelere yolladı: 1-1.

Golden sonra da Sivasspor''un etkisi görüldü. Özellikle Gradel, Fajr ve Kayode Malatyaspor kalesinde tehlikeler yaratmaya başladı. Ancak ikinci gol bu tehlikelerden değil de uzaklardan usta işi bir vuruşla geldi. 70. dakikada da Fajr, mükemmel bir şutla takımını 2-1 öne geçirdi.

Rıza Çalımbay takımlarının özelliği bu maçın da son 20 dakikasında ortaya çıktı. Malatyasporlu oyuncular da giderek yorgunluk gözlenirken, Sivassporlu oyuncular bıraksan bir 90 dakika daha oynayacak durumdaydı.

Daha çok pozisyon buldular. Ancak kalelerinde de ani ataklarda tehlike gördükleri oldu, hatta Malatyaspor''un bir şutunda top direkten de döndü.
Ancak galibiyet Sivasspor''un hakkıydı.

Malatyaspor''un bu yenilgiyle ligde kalma umudu artık mucizelere kaldı. Adem Büyük teknik adam olarak çıktığı ilk maçta, futbolcuyken yaşadığı stresi daha çok yaşadı teknik adamlıkta.

Zaten teknik direktörlüğün ne olduğunu yan kulübedeki Rıza Çalımbay''ın bembeyaz olan saçlarına baksaydı anlardı.