Siyasi baskı gören imam intihar etti. İntihar Meclis gündemine taşındı

Siyasi baskı gören imam intihar etti. İntihar Meclis gündemine taşındı
Siyasi baskılar sonucu intihar ettiği iddia edilen imam Muhammed Şahin, Meclis gündemine taşındı. CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Belediye Başkanı Şenol Yaşar’ın derhal görevden alınması gerektiğini söyledi.

Kastamonu Pınarbaşı ilçesinde gören yapan ve 6 ay önce emekli olan Muhammed Şahin isimli bir imam evinin bodrum katında intihar etti.

İmamın intiharının, uğradığı baskılarla ilgili olduğu iddia edilirken İmam Muhammed Şahin’in kız kardeşi Safiye Şahin “Kamuoyuna Saygıyla Duyulur-3” başlıklı bir açıklama yayınladı.

Videoda AKP Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar’ın bir vatandaşa nasıl davrandığı gözler önüne serildi.

Videoda Yaşar'ın bir vatandaşa, "Allah senin belanı versin. Dinsiz imansız... Ben bu memleketin belediye başkanıyım senin ahlaksız babanın..." dediği duyuldu.

Safiye Şahin paylaştığı videoya, “İzleyeceğiniz videoda yaşça büyük bir beyefendinin gencecik çocukları toplum içinde tahrik edip makamından aldığı güçle sabır sınırlarını nasıl zorladığına şahit olacaksınız. Gördükleriniz ne ilk ne de son!” notunu düştü.

İNTİHAR MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, 'Pınarbaşı Belediyesi’nin AK Partili Başkanı Şenol Yaşar ile AK Partili yöneticilerin yaptığı zorbalığın Şahin’i intihara sürüklediğini' iddia etti.

İçişleri, Adalet ve Tarım bakanlarına çağrıda bulunan Baltacı, "Pınarbaşı ilçesinde huzuru sağlamak istiyorsanız, bu şımarık, hadsiz, kendini bilmez, intikam peşinde koşan Belediye Başkanı Şenol Yaşar derhal görevden alınmalıdır. Kendisi de Kastamonu Pınarbaşılı olan Tarım Bakanı'na sesleniyorum; Muhammet Hoca’nın çocuklarını 13 ay boyunca işe başlatmayanlar hakkında, Kastamonu Orman Bölge Müdürü başta olmak üzere acilen soruşturma açılmalıdır. Adalet Bakanı'na sesleniyorum; Muhammet Hoca’nın intiharına sebebiyet veren olayların tamamı araştırılmalı sorumlu olan ister siyasetçi ister bürokrat kim varsa yargının karşısına çıkartılmalıdır” dedi.

Milletvekili Hasan Baltacı’nın konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "iddia ve iftiraları gerçekmiş gibi anlatmanın doğru olmadığını”, “Meclis’in kürsüsünün bunlara alet edilemeyeceğini” söyledi.

'BUNUN GİBİ KAÇ TANE DİLEKÇE VAR BİLİYOR MUSUNUZ?'

Bunun üzerine tekrar söz alan Baltacı, "Milletin kürsüsünde milletin derdini konuşmayacağız da neyi konuşacağız? Burada elimde sizin belediye başkanınızın bir imam hakkında asılsız iddialarını içeren bir dilekçe var. Bu dilekçenin altında ilçe kadın kolları başkanınızın, ilçe gençlik kolları başkanınızın, ilçe başkanınızın, belediye başkanınızın imzası var. Ve bunun gibi kaç tane dilekçe var, biliyor musunuz? Burada eziyete uğrayan, zulme uğrayan bir insanın hakkını savunmayacağız da neyi savunacağız? Türkiye Büyük Millet Meclisi adaleti savunmayacakta neyi savunacak sayın başkan. Elbette ki araştıracaksın, bileceksin ondan sonra konuşacaksın” dedi.

NE OLMUŞTU?

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde görev yapan ve 6 ay önce emekli olan din görevlisi Muhammed Şahin, ilçedeki evinin bodrum katında kendini asarak intihar etmişti. Baskılar nedeniyle görev yeri değişikliği yapıldığı öne sürülen Şahin'in "iktidar yanlısı davranmadığı" için Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar'ın mobbingine maruz kaldığı iddia edilmişti.

dilekce.jpg

Muhammed Şahin'in ailesi "Diyanet İşleri Başkanlığına" başlıklı, Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar'ın da imzasının olduğu Şahin'in yer değişikliğinin yapılmasıyla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı'na yazılmış bir mektubu paylaşmış ve yaptıkları açıklamada "Neler yaptığınızı biliyoruz, nelere sebep olduğunuzu biliyorsunuz. Adınızı anmıyoruz, adımızı, özellikle Muhammed Şahin adını ağzınıza dahi almayınız. Bırakın acımızı yaşayalım. Allah-u Teala'nın adaletine de yüce Türk adaletine de sonsuz güveniyoruz. Ankara'da hakimler var!.." ifadelerini kullanmıştı.

651ad42766c70.jpeg

Kastamonu Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, mobbing iddialarını reddederken, Mil Diyanet-Sen Genel Merkezi "6 ay önce emekli olan din görevlisi Muhammed Şahin hocamız; yazılı medyada yer alan iddialara göre ilçe belediye başkanının kendisine ve ailesine uyguladığı mobbing ve baskılar nedeniyle intihar etti" açıklamasını yapmıştı.

screenshot-19.jpg