Sokağa çıkma yasağı sonrası Bursa’da gece yarısı pazarı kuruldu

Sokağa çıkma yasağı sonrası Bursa’da gece yarısı pazarı kuruldu
Korona virüs tedbirleri kapsamında Cuma gecesinden başlamak üzere 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta 2 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İlan sonrası Bursa’da gece yarısı pazarı kuruldu. Pazarda bir pazarcının virüs önlemi olarak ne eldiven ne de maske takmaması ise gözlerden kaçmadı.

Bursa'nın Gürsu ilçesinde her cumartesi açılan pazara vatandaşlar yasağın ardından gece akın etti. Pazarcı esnafının yarın için hazırlık yaptığı tezgahlar birden vatandaşlarla doldu.

DUYURU YAPILDI

Gürsu Belediyesi görevlileri ise hoparlörden sosyal mesafeye uyulması yönünde sık sık duyuru yaptı. Pazarcı esnafı yarın sabah kurulacak pazar için araçlarını ve ürünlerini getirmişti. İçişleri Bakanlığı’nın kararı açıklanınca pazarcı esnafı gece yarısı tezgahlarını açtı.

2 SAATTE TÜKENDİ

Vatandaşlar da 48 saat boyunca ihtiyaçları olacak sebze ve meyveleri pazarcı esnafından temin etti. Bu esnada vatandaşlarla pazarcıların sosyal mesafe ile maske uygulamasına dikkat etmediği dikkat çekti. 2 saatte meyve sebzeler tükenirken, pazarcılar da gecenin geç saatlerinde tezgahlarını toplayarak evlerinin yolunu tuttu.