Meteorolojiden sürpriz açıklama

Meteorolojiden sürpriz açıklama
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre, 16 Mayıs'ta başlayıp, 19 Mayıs'ta sona erecek sokağa çıkma yasağı günlerinde hava sıcaklıkları vatandaşları bunaltacak. İzmir ve Ankara kavrulurken, bu illere oranla İstanbul daha serin bir hava sıcaklığına maruz kalacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "16, 17, 18, 19 Mayıs tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır" ifadelerini kullanmasının ardından gözler Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne çevrildi. Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava akımlarının etkisini giderek artırmaya devam edeceği, tahmini hava raporlarına yansıdı. 

İZMİR

Yasağın uygulanacağı iller arasında en şanssız şehir İzmir oldu. Dört günlük yasağın 2. günü hava sıcaklığı 41 derece olacak. En düşük sıcaklık ise yasağın son günü yaşanacak. Termometreler 35 dereceyi gösterecek.  
16 Mayıs cumartesi günü İzmir güneşli bir güne uyanacak. Gündüz 39, gece 22 derece olacak.

17 mayıs pazar günü ise termometreler 41 dereceyi işaret ederek yasağın en sıcak günü yaşanacak. Gece ise sıcaklık 20 derece olacak.

18 mayıs pazartesi günü gündüz 36, gece 18 derece olacak. 

19 mayıs salı günü ise İzmir'de parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. 4 günlük yasağın diğer günlere göre en serin günü olacak. Termometreler gündüz 35, gece 17 dereceyi gösterecek. 

ANKARA

Ankara ise İzmir gibi sıcaklıklarla boğuşacak. Yasağın ilk günü Başkent'te termometreler 35 dereceyi işaret edecek. En düşük sıcaklık ise yasağın son günü gerçekleşecek. Parçalı bulutlu bir güne başlayacak olan Ankara'da termometreler gündüz 30, gece ise 12 dereceyi gösterecek.

Başkent 16 mayıs cumartesi günü sıcaklarla boğuşacak. Termometreler  gündüz 35, gece ise 13 dereceyi gösterecek.

17 mayıs az bulutlu bir gün yaşanacak. Sıcaklık 33, gece ise 14 derece olacak.

Pazartesi günü başkent parçalı bulutlu bir havanın etkisine girecek. Sıcaklık gündüz 32 gece 12 derece ölçülecek.

Yasağın son günü Ankara da İzmir gibi diğer 3 güne nazaran en serin gününü yaşayacak. Sıcaklık gündüz 30 gece 12 derece olacak.

İSTANBUL

İstanbul ise İzmir ve Ankara'ya oranla daha serin bir sıcaklık yaşayacak. Yasak boyunca parçalı bulutlu bir hava hakim sürecek. Yasağın uygulanacağı ilk gün sıcaklık gündüz 30 gece ise 19 derece olacak. İstanbul'da sıcaklık yasak boyunca düşüş gösterecek. Yasağın son günü termometreler gündüz 23 gece ise 14 dereceyi işaret edecek. 
İstanbul yasağın ilk günü en sıcak gününü yaşayacak. Gündüz 30 gece ise 19 derece olacak.

Pazar günü parçalı bulutlu bir hava etkisini gösterecek. Sıcaklık gündüz 28 gece 15 derece olacak.

18 mayıs pazartesi günü İstanbul'da sıcaklık 24, gece 15 derece olacak.

Yasağın son günü İstanbul'da İzmir ve Ankara gibi diğer 3 günü kıyasla en düşük sıcaklığı hissedecek. Gündüz 23 gece 14 derece olacak.