Uyuza iyi gelen ot

Uyuza iyi gelen ot
İnsanların korkulu rüyası olan uyuz hastalığa iyi gelen solucanotunun faydaları dikkat çekti. Solucanotuyla ilgili detaylar…

Editör: Ali Öncü

İnsanların gerek hasta olmadan önce gerekse sağlık sorunlarına çözümler için doğal besinlere yönelme süreci sürüyor. İnsanların korkulu rüyası olan uyuz hastalığa iyi gelen solucanotunu faydaları dikkat çekti. Solucanotuyla ilgili detaylar…

UYUZA NASIL İYİ GELİYOR?

Uyuz hastalığının insanların korkulu rüyası olduğu biliniyor. Uyuz hastalığında dıştan kullanılan yararlı bir losyon olarak bu rahatsızlığa iyi geliyor.

UYUZ HASTALIĞI NEDİR?

Uyuz hastalığı, bilimsel adı sarcoptes scabiei olan mikroskopik sekiz bacaklı akarların sebep olduğu bir enfestasyondur. Bu hastalıkta uyuz böceklerinin dişileri derinin dış tabakalarına yumurtalarını bırakır.

Akarların deriye yumurtalarını bırakması, deride bir alerjik tepkimeye, ağır kaşıntıya ve döküntüye neden olur.

uyuz-hastaligi-61873-b.jpg

solucanotu.gif

SOLUCANOTU NEDİR?

Bileşikgiller familyasından; Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesinde doğal olarak yetişen bir bitkidir. Taze bitkinin çiçekleri kullanılır.

NASIL KULLANILIR?

Yarım kahve kaşığı solucanotu demliğe konur ve üzerine 300-500 ml kaynarsu ilave edilerek 5-10dakika demlemeye bıraktıktan sonra süzülerek içilir.

UYARI: Zehirli olaması nedeniyle tarife uyularak çayı içilmeli ve 4 haftadan fazla kullanılmamalıdır.
Gebelikte soluncanotu alınmamalıdır.

İlgili Haberler