Son anketten dikkat çeken sonuç: MHP’li seçmen AKP’ye oy vermek istemiyor

Son anketten dikkat çeken sonuç: MHP’li seçmen AKP’ye oy vermek istemiyor
Piar Araştırma şirketi tarafından yapılan son ankete göre, AKP’lilerin yüzde 81’i MHP adayına oy verirken, MHP’den AKP adayına giden oyların oranı yüzde 41.1 oldu. AKP’ye oy vermek istemeyen MHP’lilerin oranı ise yüzde 43,6’yı buldu.

Piar Araştırma şirketinin yaptığı son ankette AKP ve MHP arasındaki ittifak ile ilgili çarpıcı sonuçlar çıktı.

“AKP’nin aday çıkarmadığı yerde MHP’ye o verir misiniz?” şeklindeki soruya evet yanıtı veren AKP’lilerin oranı yüzde 81.4 oldu. Ancak  aynı soru MHP seçmenine MHP'nin seçimlere girmediği yerlerde sorulduğunda ise sonuç çok farklı çıktı. 'AK Parti adayına oy verecek misiniz' şeklindeki soruya 'evet' diyen MHP seçmeninin oranı yüzde 41.1 iken 'hayır' diyen MHP seçmeninin oranı ise 43.6 oldu.

CHP SEÇMENİ İYİ PARTİ ADAYINA YÜZDE 90 ORANINDA OY VERECEK

Artı Gerçek’in haberine göre, aynı sorular CHP ve İYİ Parti seçmenlerine de soruldu. CHP'nin katılmadığı yerlerde 'İYİ Parti adayına oy verecek misiniz' şeklindeki soruya CHP seçmenin yüzde 90.2'si 'evet' derken, 'hayır' diyenlerin oranı yüzde 2, fikrim yok yanıtını verenler ise yüzde 7.8'de kaldı. İYİ Parti seçmenleri de İYİ Parti'nin seçime girmediği yerlerde 'CHP adayına oy verecek misiniz' şeklindeki sorusuna CHP adayına yüzde 78.5 oranında oy vereceklerini belirtirken, yüzde 6.1'i 'hayır' vermeyeceğim dedi. 'Fikrim yok' diyenler ise yüzde 15.4.

24 HAZİRAN'DAN BUGÜNE EN FAZLA OY KAYBEDEN AKP OLDU

24 Haziran seçimlerinden günümüze siyasi partilerdeki oy değişimleri karşılaştırıldı. En fazla düşüş yüzde 7.6 ile AKP’de bulunurken, HDP de yüzde 0.7'lik gibi bir oranla oy düşüşü yaşıyor. Tablodaki kararsızların dağıtılmasıyla 24 Haziran seçim sonucu ile bu pazar seçim olsa karşılaştırması üzerinden yapılan araştırmaya göre sonuçlar şu şekilde:

AK Parti, 24 Haziran'da yüzde 42.6 iken, bu Pazar seçim olsa yüzde —7.6 düşüşle yüzde 35 oranında oy alıyor.

CHP, 24 Haziran'da yüzde 22.6 oy alırken, bu Pazar seçim olsa yüzde +3.3 yükselişle yüzde 25.9 oy alıyor.

MHP, 24 Haziran'da yüzde 11.1 oy alırken, bu Pazar seçim olsa yüzde +2.5 ile yükselişle yüzde 13.6 oy alıyor.

İYİ Parti, 24 Haziran'da yüzde 9.9 oy alırken, bu Pazar seçim olsa yüzde +2.2 yükselişle 12.1 oy alıyor.

HDP, 24 Haziran'da yüzde 11.7 oy alırken, bu Pazar seçim olsa yüzde —0.7 ile düşüşle yüzde 11 oy alıyor.

'BİNALİ YILDIRIM İSTİFA ETMELİ' DİYENLERİN ORANI DAHA YÜKSEK

Son günlerin en çok tartışılan konusu ise Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa edip etmeyeceği. 'İBB Başkan adayı olduktan sonra Meclis Başkanlığından istifa etmesi gerektiğini düşünüyor musunuz' sorusuna 'evet istifa etmeli' diyenlerin oranı yüzde 50.5 iken, 'hayır gerekli değil' şeklinde yanıt verenlerin oranı yüzde 38.1 oldu. 'Fikrim yok' diyenlerin oranı ise yüzde 11.4'te kaldı.

İlgili Haberler