Son dakika: 750 bin doz aşı Türkiye'ye geldi

Son dakika: 750 bin doz aşı Türkiye'ye geldi
Son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 750 bin doz BionTech aşısının Türkiye'ye ulaştığını açıkladı. Bakan Koca, dün de 700 bin doz aşı geldiğini belirtti. Bugün ve dün gelen aşıyla birlikte kullanıma hazır aşı miktarının 1,4 milyon olduğu açıklandı.

Son dakika: 750 bin doz aşı Türkiye'ye geldi

Son dakika haberine göre 750 bin doz korona aşısının daha Türkiye''ye ulaştığı öğrenildi. Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, dün gelen 700 bin dozdan fazla aşıyla birlikte şu anda kullanıma hazır 1,4 milyon doz aşı olduğunu söyledi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün ayrıca 700 bin dozdan fazla Biontech aşısı daha ülkemize ulaştı. Böylece yaklaşık 1.4 milyon doz kullanıma hazır aşı ulaşmış oldu. Bu aşı ülkemizde ilk defa kullanılacak. Aşı ,saklama koşulları uygun olan her merkezimizde uygulanacak" ifadelerini kullandı. 

"ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA UYGULANACAK"

Bakan Koca, aşıların testlerinin yapıldığını ve önümüzdeki hafta sırası gelen vatandaşlar uygulanacağını söyledi. Koca, "Biontech aşısı geçen hafta 5.800 doz test edilmek üzere ülkemize ulaştı. Dün ise yaklaşık 750 bin doz aşı teslim aldık. Testler ve klinik araştırma dışında ilk kez Biontech aşısı geldi. Güvenlik testleri yapılıyor ve önümüzdeki hafta sırası gelen vatandaşlarımıza uygulanacak" dedi. 

 

 

 

 

İlgili Haberler