Son dakika: Berber ve kuaförler büyük zamla açıldı! Tıraş ücretleri ne kadar oldu?

Son dakika: Berber ve kuaförler büyük zamla açıldı! Tıraş ücretleri ne kadar oldu?
Korona virüs nedeniyle kapatılan berber ve kuaförler bugün tekrar açıldı ancak tıraş ücretlerine uygulanan zam tepki topladı. Tıraş fiyatları ne kadar oldu? İşte detaylar...

Korona virüs belası birçok sektörü vurduğu gibi berber ve kuaförleri de ekonomik olarak kötü yönde etkiledi. Hizmet vermeye başlayacak olan berber ve kuaförler yüzde 40 zamlı tarife üzerinden fiyat almaya başladı. 

Yaklaşık 1,5 aydan bu yana evde olan ve gelir kaybına uğrayan berberlerin, tarifelere yüzde 40 zam uygulayacakları ve salgından önce 25 liraya yaptıkları işlem için artık 35 lira alacakları açıklandı.

BAŞKAN AÇIKLADI

CNN TÜRK kanalında  yayınlanan programda Türkiye Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları (TBKGU) Federasyonu genel başkanı Bayram Karakaş kuaför, berber ve güzellik salonlarının 11 mayıs 2020 pazartesi açılmaları itibarıyla yüzde 40 zam olacağını söyledi.

"1 AY DAHA GİTMEYİN"

Gazeteci Orhan Yıldırım da sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklama ile berberlerin fahiş zamlarına tepki gösterdi. Yıldırım, "Tepki koymayı öğrenelim. Berberler fahiş zamla açıldılar. 1 ay daha gitmeyin. Bakın nasıl kuzu oluyorlar!.." ifadelerini kullandı. 

Öte yandan vatandaştan gelen bilgilere göre, bazı berberlerin traş için 100 liraya kadar ücret aldıkları öğrenildi. 

orhan-yildirim.jpg

 

fiyatlar.jpg

1. sınıf erkek berberlerine ait fiyat tarifesine göre; saç kesme 35 TL, sakal kesme 21 TL, saç sakal 50 TL olacak.