Son dakika... Güvenlik zirvesi sonrası açıklama

Son dakika... Güvenlik zirvesi sonrası açıklama
Erdoğan başkanlığında toplanan Güvenlik Zirvesi sona erdi. Zirve sonrası yapılan ilk açıklamada, 45 teröristin etkisiz hale getirildiği, Irak ve Suriye'deki terör kurutuluncaya kadar operasyonun devam edileceği duyuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bulunan askeri üs bölgesine sızmaya çalışan PKK/KCK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 9 kahraman askerimizin şehit olduğunu, 4 askerimizin ise yaralandığını duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pençe Kilit Harekatı’nda şehit haberlerinin gelmesinin ardından güvenlik zirvesi toplantısı yapma kararı almıştı. Erdoğan başkanlığında toplanan Güvenlik zirvesi toplantısı sona erdi.

45 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından toplantının ardından bir basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı yaptığı açıklamada, Teröristlerin hain saldırı sonrası başlatılan operasyonlarda Irak’ın kuzeyinde 36, Suriye’nin kuzeyinde 9 olmak üzere toplam 45 terörist etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Toplantıda bu mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye, Irak ve Suriye’deki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar devam edeceği bildirildi.

dolmabahce039de-guvenlik-zirvesi-1-3969-dhaphoto1.jpg

"PKK/YPG/KCK VE DESTEKÇİLERİYLE MÜCADELE AZİM VE KARARLILIKLA SÜRÜYOR"

Yapılan Toplantıda terörle mücadele stratejilerinin, değerlendirildiğini söyleyen İletişim Başkanlığı, dün Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekât Bölgesi’nde düzenlenen hain terör saldırısı ve terörle mücadele bağlamında atacakları adımları ele aldıklarını açıkladı.

Türkiye Cumhuriyeti’nin, bekasına yönelik tehditleri kaynağında engelleme ve imha etme stratejisi doğrultusunda terör örgütü PKK/YPG/KCK ve destekçileriyle mücadelelerinin azim ve kararlılıkla sürdürmekte olduğu belirtildi.

"OPERASYONLAR IRAK VE SURİYE’DEKİ TERÖR BATAKLIKLARI TAMAMEN KURUTULUNCAYA KADAR DEVAM EDECEKTİR"

Terör örgütlerinin hain saldırı sonrası başlatılan operasyonlarda Irak’ın kuzeyinde 36, Suriye’nin kuzeyinde 9 olmak üzere toplam 45 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanırken, "Bu mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye, Irak ve Suriye’deki terör bataklıkları tamamen kurutuluncaya kadar devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

Terör gruplarının sınırlarımız içinde yok olma noktasına geldiğini belirten İletişim Başkanlığı, Terör örgütlerinin başarılı sınır ötesi operasyonlarımız neticesinde çok ağır kayıplar verdiğini dile getirdi.

Terör örgütlerinin Suriye ve Irak sahasında köşeye sıkıştığı için örgütü yeniden palazlandırma, yeniden canlandırma girişimlerinin hız kazandığını belirten İletişim Başkanlığı, "Son dönemde hudutlarımız dışında görev yapan birliklerimize yönelik artan terör eylemleri, örgütü semirtme senaryolarının sinsi birer parçasıdır" ifadelerini kullandı.

dolmabahce039de-guvenlik-zirvesi-1-3969-dhaphoto2.jpg

"TÜRKİYE GÜNEY SINIRLARI BOYUNCA 'TERÖRİSTAN' KURULMASINA İZİN VERMEYECEKTİR"

İletişim Başkanlığı, Türkiye'nin hangi bahaneyle ve sebeple olursa olsun güney sınırları boyunca bir “teröristan” kurulmasına kesinlikle izin vermeyeceğini belirtti.

İletişim Başkanlığı açıklamasının devamında şunları söyledi, "Meşru müdafaa hakkımız ve ikili anlaşmalar çerçevesinde, nerede bir terör tehdidi, kampı, sığınağı, oluşumu veya kümelenmesi varsa arkasında kim olduğuna bakmadan, kalıcı olarak imha etmek temel önceliğimizdir.

Türkiye düşmanlarının taşeronluğunu üstlenen bölücü alçaklardan döktükleri her damla kanın hesabı misliyle sorulmaktadır ve sorulacaktır.

Türkiye Yüzyılı hedefimizin önünü kesmek için kurulan tuzaklara maşalık yapanları da onların iplerini ellerinde tutanları da hüsrana uğratmakta kararlıyız."

ww.jpg