Son Dakika... Kemal Kılıçdaroğlu: Yandaşın değil, halkın cebini dolduracağız

Son Dakika... Kemal Kılıçdaroğlu: Yandaşın değil, halkın cebini dolduracağız
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Ekrem İmamoğlu'nu kastederek Erdoğan'a 'Kıskanıyor belediye başkanını önünü kesmeye çalışıyor' diyen Kemal Kılıçdaroğlu 'Hani Nas vardı, hani faiz haramdı!' diyerek devletin yükselen borcunu açıkladı ve ekledi: 'Zorunda olmadıkça ne Erdoğan'ı ne de partisini konuşacağız' İşte ayrıntılar...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

-Her yerde söylüyorum önümüzdeki seçimin kaderini belirleyen olan gençler. Gençler özgürlüğü daha çok istiyorlar. Çünkü onlar özgürlüklerin tadına varamadılar.

Osman Kavala

-Adalet kadar önemli bir kavram yoktur. Bir kişinin haksız yere cezaevinde tutulması en büyük adaletsizliktir. Mhkemelerimiz var. Uluslararası hukuku kendi anayasamıza koymuşuz. Ama onun kararına rağmen 1541 gündür hapiste. Onun kişisel bir sorunu değil bu. Bu Türkiye''nin adalet sorunudur.

Avukatın adını açıklayacağım

-Genç bir avukata yetki veriliyor. ''Yolsuzluk dosyalarını nasıl yok edebiliriz'' diye? Bütün Asya hukuk hakimleri uyarıldı. İş büyürse o avukatın adını açıklayacağım.

-Bizim iktidarımızda cepleri doldurmak yok.

-183 bin 320 aile nakdi yardım yaptık. 767 bin aileye ısınma yardımı. 544 bin kişiye ulaşım yardımı yaptık ve binlerce ailenin faturalarını ödedik. 1 milyar 57 milyon yardım yaptık. Ama iktidar sahiplerini belediye başkanlarımızın elini kolunu bağlıyor.

Kıskanıyor belediye başkanını

-Kıskanıyor belediye başkanını. Finansmanı da buluyor çünkü. Devletin içinde ön kesmek yoktur. Bizim verilmeyecek hesabımız yok. Biz gidip ''şunları sosyal medyadan temizle'' diye avukat tutmuyoruz.

-11 Ocak''ta belediye başkanlarımız Düzce''ye gidip dert dinlediler. Bir taksici ''deprem ne ki depremden daha kötü bir durumdayız. Kazandığımı yakıta veriyorum. Ceza gelirse de cepten yiyoruz'' diyor. Lokanta sahibi ''yılların esnafıyız böyle bir krizi hiç görmedik, 20 işçi çıkardık'' diyor. 

(Mahir Ünal ''açım'' diyen vatandaşı salondan çıkarttırmıştı)

-''Her seferinde siz propaganda yapıyorsunuz'' diyorlardı. Normalde ''açım'' diyen insanın dinlenmesi lazım. Gerçekle yüzleşmesi lazım. Onlar göre tek çare o kişiyi salondan dışarı atmaktır. Biz bunu yapmayacağız. Her şikayet başımızın üstüne..

-Toplu taşımada öğrenci başına 147 lira, 259 liraya çıkmış durumda. Taşıma işini yapanların bu sorunlarına eğilmek görevimiz.

-Gübre fiyatlarından söz etmeyeceğim. Anayasaya göre devlet güvenceyi sağlamak zorunda. Çiftçi yıllık 20 bin lira ödemek zorunda güvenliği için. Ödeyemeyenler ise çıkmış durumda. 

Deneme yanılma sistemiyle devleti yönetmeye kalktılar

-Devlet akılla yönetilir, kinle değil. Hepimiz devletin güvencesi altında huzurla yaşamak isteriz. Aileden biri mutfağa girdiğinde üzülmemeli. Dolabı dolu olmalı. Bu tabloya ihtiyacımız VAR. 

Hani Nas vardı, hani faiz haramdı!

-Deneme yanılma sistemiyle devleti yönetmeye kalktılar. Hazine açısından borç alıyor. Devlet borçlanırken faiz düştü mü? Sormak lazım hani faiz düşmüştü? Yüzde 17''de yüzde 26''ya çıkmıştı. Hani Nas vardı. Hani faiz haramdı.

-Devleti deneme tahtasına çevirirseniz. Hazinedeki paraları bir avuç kişiye verirseniz yoksulluk artar. Türkiye''de olan bu. Toplam kamu borcunun yüzde 16''sı sabit faizdi. Yüzde 66''sı dövize endeksli. Böyle bir tablo hiç yaşamamıştık. 

-31 Aralık''ta MB 60 milyar dolar toplamıştı. Genel kurulu erken yapıp bu parayı hazineye devredecekler.

Şanlıurfa''ya söz

-Şanlıurfa''da elektriği çiftçiye bedava verecekmiş diyor birileri. Belediyenin görevi değil ki. Kılıçdaroğlu dedi ya ben de tersini diyeyim derdinde. Havadan atmıyor Kılıçdaroğlu. Her dediğimin bilenlere danışarak diyorum. Ve yapacağız. Güneşten elektrik elde edeceğiz. Ve çiftçiye bedava vereceğiz bunu.4,5 yıl. Projenin yatırım ömrü 20 yıl. 

-Onlar bunu düşünemez. Çünkü taşlık arazi malı götüremiyorlar.

Zorunda olmadıkça ne Erdoğan''ı ne de partisini konuşacağız

-Erdoğan Türkiye''yi sisli puslu bir hale getirdi. Artık onu konuşmanın bir anlamı yok. Zaten çirkin, küfürbaz dil onun dili. Ülkeyi öyle bir hale getirdi ki. Problemlerin kaynağı kendisi. Mesele Erdoğan değil Mesele Türkiye.

-Türkiye''nin hayalleri öldü. Gelecek için hepimiz korkuyoruz ve endişe içindeyiz.

-Bütün kaynak seçkin kitleye aktarılıyor. Mutsuz gençler oluşturuluyor. Biz ülkenin ölen hayallerini seyretmeyeceğiz. Erdoğan''a ''hakkımız helal değil'' demekten daha çoğunu demeliyiz. Onun en büyük suçu ülkenin hoşgörüsünü yok etmek oldu.

-Helalleşelim dedim, hoşgörü olması için. Onu bir kenara itmeliyiz. Bu yolculuğu sürdürüyoruz. Amacım farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek. Gittiğim hiçbir yerde artık Erdoğan''ı konuşmayacağım. Bu ülke hiçbir zaman harika olmadı. Ama bu ülke hiçbir zaman bu kadar adaletsiz olmadı. Adalet kavramı bu kadar yerlerde sürünmedi.

-Sadece ekonomiyi değil verimliliği de bitirdi. 

İlgili Haberler