Kemal Kılıçdaroğlu : Zamları yapan sizsiniz suçlanan Kılıçdaroğlu. Zamları savunan Devlet Bahçeli'nin kandillerini saklayacağım

Kemal Kılıçdaroğlu : Zamları yapan sizsiniz suçlanan Kılıçdaroğlu. Zamları savunan Devlet Bahçeli'nin kandillerini saklayacağım
Son dakika... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grubunda konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Ahmet Hamdi Çamlı'nın zamların sebebinin CHP olduğunu söylemesine tepki gösterdi: Zamları yapan sizsiniz suçlanan Kılıçdaroğlu.

Kemal Kılıçdaroğlu''nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle;

-Özetle söylemek gerekirse CHP kararlı büyüyerek topluma örnek olmaya devam ediyor.

-Güne güzel bir eylemle başladık. Belediye Meclis üyesi arkadaşlarımız da katıldılar. Teşekkür ederiz. Belediye Başkanlarımızın olduğu yerlerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

-Mehmet Haberal DSÖ ödül aldı. CHP''de vekil olması bizim için onur ve gurur.

-Herkesin derdi var. Herkes bir çıkış aramaya çalışıyor ama şuradan herkese ifade etmek isterim. Elbette tartışacaksınız ama şunu unutmayın Türkiye''nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. Marka olan parti de CHP''dir.

119 gazete kapandı

-Malesef medya iktidarı savunuyorsa her türlü imkanın sağlandığı bir organa dönüşmüş durumda.

-Kağıt gibi maliyet kalemlerinde yüzde 461 zam gerçekleşti. 12bin 605 liraya çıkmış durumda. Bu tarih itibariyle 119 gazete kapandı ve gazeteciler işsiz kaldı. 

-Basın ilan kurumu gazetelere baskı kuruyor. Yeni Asya Gazetesi''ne 750 gündür ilan vermiyorlar insaf ya.

Gazetecilik meslek yasası çıkmalı

-Gazetecilik meslek yasasının çıkmasını istiyorlar. Raporda ''gazeteci meslek yasasının olmamasının sonucu olarak siyaset, mafya arasında çirkin durumlar oluşmaktadır''

-Gazeteci düşündüklerini özgürce yazan kişidir. Kalemini satan kişiye gazeteci denmez. Medya özgürlüğünde büyük sınırlamalar var. Anayasa basın hürdür der ama yapılmıyor. Doğru haberlere erişim engeli var. Basın kartı alamıyoruz diyorlar. Cumhurbaşkanlığı vermiyor diyorlar. Bunla ilgili dava açtık diyorlar.

-Bu da savunma: Gazetecilik faaliyetinde bulunmak için kimse basın kartı olmak zorunda değildir. Olmadan da gazetecilik yapılabilir.

-Bu kart verilmezse. Yıpranma hakkından yararlanamıyorlar. Birçok organizasyona katılamıyorlar. Güvenlik güçlerine gösteremiyorlar. Yurt dışına çıkışlarda gri pasaport alamıyorlar.

-Isparta''ya yani bir kente günlerce elektrik verilmiyorsa bunun bir sorumlunun olması lazım. Yeliz dediğimiz arkadaş sorumlu CHP''dir dedi. Allah onlara akıl fikir versin.

-AKP adına burada bulunması bile ayıptır. O kadar akıldan yoksun insanlar parlamentodaysa her şey tartışılır.

Ispartalılar dava açarsa kazanır

-Ispartalılar dava açarsa kazanırlar. Hakkınızı arayın. Avukat masrafınızı da karşılayacağız.

-Olağan üstü durum var kar yağdı derlerse diyemezler İstanbul''da da yağdı ve paralar ödendi. 

-Ramazan Nazlı donarak öldü. Acılı aile evinden alınıp kaymakamlığa getiriliyor. Kaymakam aileye ''kalp krizi geçirmiştir'' diye açıklama yaptırıyor. Adli tıp ''donma sonucu ölmüştür'' diye rapor verdi. Kaymakama sormak istiyorum bu açıklamayı nasıl yaptırabiliyorsunuz. Nasıl bir vicdanla.

Zamlar yağmur gibi yağıyor

-Türkiye bir ateş topuna dönmüş durumda. Yönetilemeyen bir Türkiye gerçeği var. Zamlar yağmur gibi yağıyor.

-''Elektrik faturamı ödemeyeceğim'' açıklaması yaptım. Özgür Özel aradı ''Biz de mi elektrik faturasını ödemeyeceğiz'' diye. Hayır dedim. Ödeyemeyen vatandaşın acısını geniş kitlelere duyurmak için yapıyorum ben dedim.

-AK Parti''den Mahir Ünal diyor ki, ''Elektrik zamlarını devlet yapmadı'' Evet doğru. Devlet yapmadı, devleti yönetenler yaptı. 5''li çeteye tek bir kelime bir etmiyor. Zamları siz yapıyorsunuz. Vatandaşı siz inletiyorsunuz. Suçlanan kim Kılıçdaroğlu.

-''Kılıçdaroğlu ödemesin donsun'' dediler. Sizin feriştahınız gelse ben donmam.

-Erdoğan''a da bir iki numara alanı bıraktılar. Erdoğan gelecek elektrik faturalarını indirecek dediler. Hepsini indireceksin kardeşim.

Bahçeli''ye yanıt 

-Kandilleri zamları savunan Bahçeli’nin hediyesi olarak saklayacağım.  Bahçeli''nin bana gönderdiği kandiller diye göstereceğim herkese. Bin yüz odalı Saray''da Bahçeli''ye de bir yer ver artık. O da gelsin otursun orada.

Yani fakirden alıp zengine verdi

-MB faiz politikalarının faizi düştü. Diğer faizlerin hiçbirisi düşmedi. O da iflas etti. Baktılar tutmadı dolar yükseliyor. birilerini değiştirdiler. Bu da tutmadı. Bu sefer Kur korumalı mevduat hesabı açtılar. Dolar düştü ama benzin mazot düşmedi. Bankada yüksek faizi doları onanlara devlet faiz önerdi. Yani fakirden alıp zengine verdi.

Esnafın sırtından vergi indirimi yaptılar

-Arkasından baktılar dolar düşmüyor. Zamlar var temel gıda maddelerindeki KDV''yi yüzde 1''e düşürdüler. Esnaf yüzde 8''i cebinden ödedi. Esnafın sırtından vergi indirimi yaptılar.

-Esnafa enflasyonla mücadele diye bir vergi timi gönderiyorlar. Erdoğan vallahi ticareti de bilmiyor. Yüzde 8''den almış, yüzde 1''e satacaksın diyor. 

-Fiyat istikrarını MB sağlar. Bu yetki alındı elinden. O yüzden fiyatta istikrar sağlayamıyorlar. Dolar düşünce hiçbir şey düşmedi.

TC devleti bir labaratuvar değil

-Devlet zırvalıklarla yönetilemez. Deneyimlerle devlet yönetilmez. TC devleti bir labaratuvar değil ki! Sürekli adam değiştiriyorsan senin yönetemediğin çıkıyor ortaya.

-Türkiye''yi dilenci konumuna getirdiler. Kurtuluş Savaşı verilirken kimseden dilenilmedi. Düne kadar şerefsiz dedikleri insanlara şimdi el etek öpmeye, para bulabilir miyiz? diye gidiyorlar.

-TRT''de patı kaldırılsın dedik. Kaldırıldı. Muhalefetin gücüdür bu. Temel gıda maddelerindeki KDV düşüyorsa bu da muhalefetin gücüdür. Bu kadar karanlığın içinde biz bunları yaptırabiliyorsak başa geldiğimizde göreceksiniz Türkiye''nin nasıl bir cennet olduğunu.

-Güzellikten, demokrasiden korkulmaz. Hesabı biz çıkar mı diye korkuyorlar. İntikam duygusuyla sormayacağız hesabı. Hukukla soracağız. 28 Şubat''ta 6 lider buluşacağız. Yeniden demokrasiyi ilan edeceğiz. Bozulan bütün çarkları düzelteceğiz.

-6 liderin altında imzası olduğu o belge önemli bir belgedir. Arşivlerinize koyun ve torunlarınıza gösterin.

İlgili Haberler