Soner Yalçın öğrencilere terörist diyen Erdoğan'a Orhan Veli'nin ünlü şiiriyle cevap verdi

Soner Yalçın öğrencilere terörist diyen Erdoğan'a Orhan Veli'nin ünlü şiiriyle cevap verdi
Gazeteci - Yazar Soner Yalçın, yurt sorunu için eylem yapan öğrenciler hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Bunlar öğrenci mi? Bunlar aynı Gezi'de olduğu gibi teröristler” sözlerine Orhan Veli'nin şiiriyle seslendi.

Erdoğan, yurt sorunu yaşayan öğrencilere “terörist” demişti

Üniversitelerin açılmasıyla fahiş ev ve özel yurt kiraları öğrencileri zor durumda bırakırken, Kredi Yurtlar Kurumu''na bağlı yurtların öğrenci sayısına yeterli olup olmadığı tartışmalara yol açtı.

Gazeteci - Yazar Soner Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın yurt sorunu yaşayan öğrenciler için söylediği sözlere Orhan Veli''nin şiiriyle seslendi.

Yalçın, "Orhan Veli''nin şiiri gibi: “Açlıktan bahsediyorsun; Demek ki sen komünistsin Demek bütün binaları yakan sensin Ankara''dakiler sen İstanbul''dakiler sen Sen ne domuzsun, sen.” Yıl 2021 oldu. Gençleri “terörist” diye itham eden benzer iktidarları daha kaç yıl daha göreceğiz?" dedi.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan, yüz yüze eğitime geçilmesiyle gün yüzüne çıkan öğrencilerin yurt sorununa ilişkin “Parklarda bankların üzerinde yatanlar... Bunlar öğrenci mi? Bunlar aynı Gezi''de olduğu gibi teröristler... Biz öğrenciye en büyük saygıyı gösteren bir iktidarız.” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler