Sonuçlar ortaya çıktı. DEVA, Gelecek, Saadet ve DP'nin CHP'ye katkısı olmadı

Sonuçlar ortaya çıktı. DEVA, Gelecek, Saadet ve DP'nin CHP'ye katkısı olmadı
Cumhurbaşkanlığı oranlarında muhalefetin son 21 yılda en yüksek oy oranına ulaşmasına rağmen Kılıçdaroğlu’nun yüzde 50’yi aşamaması akıllara DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'nin yapamadığı katkıyı getiriyor.

Odatv'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim sonuçları kesin olmayan sonuçlara göre belli oldu.

Cumhurbaşkanlığı için Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ATA İttifakı adayı Sinan Oğan yarıştı. Seçim kesin olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tura kaldı.

Meclis seçimlerinde ise beklenenden başka bir tablo ortaya çıkıyor.

Son tabloya göre Cumhur İttifakı 320 milletvekili çıkarırken Millet İttifakı 220 milletvekili çıkarıyor.

Cumhurbaşkanlığı oranlarında da muhalefetin son 21 yılda en yüksek oy oranına ulaşmasına rağmen Kılıçdaroğlu’nun yüzde 50’yi aşamaması akıllara DEVA Partisi, Demokrat Parti, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi'ni getiriyor.

MECLİSE 35 VEKİL GÖNDERDİLER

Bu seçimlerde yüzde 25 oy oranı alan CHP’ye ittifak ortağı İYİ Parti yüzde 10 oyu ile destek veriyor.
Partilerin doğal oy oranlarını koruduğu görülürken, daha önce de CHP benzer oranlarda oy toplamıştı.

CHP 2018’de yüzde 22.6, 2015’te yüzde 25.3, 2011 seçimlerinde yüzde 26, 2007 seçimlerinde yüzde 20.8, 2002 seçimlerinde ise yüzde 20 oy oranı almıştı.

Öyle ki sonuçlara göre ne DEVA, ne Demokrat Parti, ne Saadet Partisi, ne de Gelecek Partisi Kılıçdaroğlu’na ve Millet İttifakına herhangi bir kazanç sağlamamış durumda.

Buna rağmen CHP listesinden seçime giren Gelecek Partisi şu ana kadar 11, DEVA Partisi 14, Saadet Partisi 10 milletvekilini TBMM’ye gönderdi.

masa.jpg

bbbb.jpg

İlgili Haberler