Fenerbahçe şampiyonluk Başakşehir Avrupa aşkına

Fenerbahçe şampiyonluk Başakşehir Avrupa aşkına
Ligin bitimine 180 dakika kala Cimbom ile 4. yıldız için amansız bir yarışa giren Kanarya, Başakşehir’e konuk olacak

Trabzon’un Balıkesir’i yenmesiyle iki takım için daha da önem kazanan karşılaşmada yenilen taraf ağır yara alacak. 20.00’deki maçın hakemi Ali Palabıyık

Fenerbahçe şampiyonluk yolunda en kritik maçlarından birisini oynayacak. Ligin 31. haftasında evinde Erciyes ile berabere kalarak lider G.Saray’ın gerisinde kalan ancak Mersin İY deplasmanından son dakika golüyle 3 puan kazanıp yeniden yarışa ortak olan Kanarya, bugün Başakşehir’e konuk olacak. Fatih Terim Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçı Ali Palabıyık yönetecek. UEFA Avrupa Ligi mücadelesi veren Trabzonspor’un önceki gün Balıkesir’i 3-2 yenmesiyle iki takım için daha da önem kazanan karşılaşmada yenilen takım hedefinde ağır yara alacak. Ev sahibi ekip, Ziraat Türkiye Kupası’nda final oynayacağı için Avrupa’ya gitmeyi garantileyen ancak cezası olan Bursaspor’un CAS’a açtığı davayı kazanması halinde sıkıntıya düşecek. Bu nedenle hem 4, yıldız peşinde olan hem Fenerbahçe, hem de Avrupa’ya gitme mücadelesi veren Başakşehir sahaya galibiyet parolasıyla çıkacak.

12 oyuncu kart sınırında

Galatasaray ile 4. yıldızı takmak için amansız bir yarışa giren sarı-lacivertlilerde kritik maç öncesi hem moraller sıfır hem de teknik direktör İsmail Kartal, cezalar ve sarı kart sınırında olan futbolcularının çokluğu nedeniyle oldukça sıkıntılı. Kanarya’da geçtiğimiz hafta Mersin İdmanyurdu deplasmanında Gökhan Gönül 4. sarıyı, Kadlec de Ziraat Türkiye Kupası’nda Bursaspor ile oynanan karşılaşmada kırmızı kart gördüğü için bugün takımlarını yalnız bırakacaklar. Fenerbahçe’de ayrıca 8 oyuncu da sarı kart sınırında. Mehmet Topal, Egemen, Kuyt, Webo, Emenike, Meireles, Hasan Ali, Diego bugün forma giyer ve kart görürlerse son hafta Kasımpaşa mücadelesinde tribünde olacaklar. Ev sahibi Başakşehir’de de Rotman, Sedat, Perbet ve Mahmut kart sınırında bulunan oyuncular arasında yer alıyor.