Diyanet'ten zorla kitap satışı. İbrahim Kalın ve Ali Erbaş'ın kitaplarını almayanlara soruşturma açılacak

Diyanet'ten zorla kitap satışı. İbrahim Kalın ve Ali Erbaş'ın kitaplarını almayanlara soruşturma açılacak
Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Diyanet’teki personellere, Ali Erbaş’ın, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın ve Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen'in kitabının alınmasının zorunlu tutulduğunu açıkladı.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Öztürk’ün aktardığına göre Diyanet tarafından yapılan sınav ve mülakatlarda zorunlu kılınan kitapların içeriğiyle ilgili sorular soruluyor.

Erbaş tüm camilerin tabelalarının renginin değiştirilmesi talimatının ardından Diyanet’in bu kez din görevlilerine zorla aldırılmak istenen kitaplarla gündeme geldiğini vurguladı.

ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

“Bütün camilere aldırılması, tüm din görevlilerinin okuması adeta zorunlu hale getirilen kitaplardan söz edeceğim” diyen Öztürk, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü, din görevlilerinin yeterliliklerine ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırladığı ‘Eylem planı'' çerçevesinde “Kitap Oku-Yorum” başlıklı proje kapsamında başta Ali Erbaş’ın kitaplarının görevlilere zorla okutulduğunu kaydetti.

MÜFTÜLÜKLER BASKI UYGULUYOR

Diyanet’in ısrarla alınmasını istediğini aktaran Öztürk, “Müftülükler de din görevlilerine kitap almaları için baskı uyguluyor. Peki bu kitapların yazarı kim? Çok tanıdık isimler var. “ ifadelerini kullandı.

Öztürk, listede başta Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı İbrahim Kalın, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen''in kitaplarının yer aldığını açıkladı.

"EN PAHALI KİTAP ALİ ERBAŞ''IN"

Zor durumda kalan müftüler olduğunu söyleyen Öztürk, Çünkü, “Kitapları satın” talimatı Diyanet''ten geliyor. Satılmazsa onlar zor durumda kalıyor.” dedi. Öztürk, bir müftü ile sohbetine değinerek müftünün “Bu kadar kitabı nasıl satayım? Almaları için her türlü baskı yapıyorlar” dediğini aktardı.

En pahalı kitabın Başkan Ali Erbaş''ın olduğunu söyleyen Öztürk, üçüncüsünün ise İbrahim Kalın''ın “İslam ve Batı” kitabı olduğunu vurguladı.

Devamın Öztürk, “Din görevlilerine, başkanın yazdığı kitapla birlikte İbrahim Kalın''ın, Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen''in kitaplarının aldırılması, almayanlar hakkında idari soruşturma açılacağının duyurulması hiç de yakışmadı. Bunu İbrahim Kalın''a sormak istedim. Ancak ulaşamadım.” dedi.

İlgili Haberler