Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Strasan-Güneşin Kadınları

Strasan-Güneşin Kadınları

Tünelin ucunda ışık görününce hırsızlar, arsızlar telaşa kapılırlar. Kaçıp giderken de tahrip eder, götüreceklerini sırtlar, kaçıramayacaklarını kundaklar... Çünkü fıtratlarında vardır. Yakıp-yıkarken, çalıp-götürürken bu tahribatların zaman içinde onarılabileceğini, yenilerinin inşa edilme ihtimaline inanmazlar. Anadolu coğrafyası binlerce yıllık tarihi boyunca çeşitli dönemlerde işgallere uğramış, doğal felaketler yaşamış olsa da ayakta kalmayı başarmıştır. Kahramanları olduğu kadar hainlerinin de hiç de az olmadığı bu bereketli toprakların kaynakları zengindir. Kararlı ve akılcı yönetimlerle yeniden mutlu-müreffeh günlere dönülmüştür. Kısacası alt yapı sağlamdır. İnsan gücü akıl ile birleşince kimilerine göre mucize kimine göre zor ama imkansız olmayan reçeteler hazırlanır, tedavi döneminden sonra her alanda sağlıklı hayata geçilir. Nitekim düşünce ve siyaset dünyamızda zengin kadrolara sahibiz.

"Kümelenme Sistemi" umudumuzu artırıyor. Yakın arkadaş-dostlardan güzel kadrolar bazen kendiliğinden oluşur. Bir avuç idealist emekli askerin yıllar önce kurduğu AND "Aydınlık Nesiller Derneği"nin çalışmalarını yazmıştım. Üye ve şube sayısı çığ gibi büyüdü. Öğrenci sayısı olağanüstü arttı. O işin mimarları yeni nesillere yönetimi bırakıp, denetleme, gözlemleme görevlerini yerine getirirken bu defa "Savunma-Strateji-Siyaset-Uluslararası İlişkiler, Tarih, Hukuk-Ekonomi" işin özü insana ve dünyaya dair ne varsa kafa yormak, yorumlamak, tecrübeleri aktarmak amacı ile "Strasan" adını verdikleri "Düşünce Merkezi" oluşturdular. Aralarında askeri okullardan bu yana tanıştığım emekli askerler, akademi dünyasından takip ettiğim arkadaşlarım, hocalarımın bulunduğu ekip, sanal alemde oluşturdukları alanda ışık saçıyorlar. Her biri kendi alanlarında kaleme aldıkları makale ve inceleme yazılarını iddia ediyorum hiç bir yerde bulunamaz.

Televizyon ekranlarında, dipsiz kuyu haline gelen sanal alemde "Her şeyi bilen kadroları yandaş"lar yerine, uzmanlık alanlarında tarihi, ekonomik, siyasi ve stratejik tespit ve teşhislerini ortaya koyuyorlar. Örneğin İrfan Sarp; "Türkiye''nin F35 JSF Programından Çıkarılma Kararını" irdeleyip, ezberleri bozuyor. Prof.Dr. Esat Arslan; "Karabağ Ateşkes Anlaşmasının Düşündürdükleri"ni ele alıp ufuk çizgimizi aydınlatmış. Dr.Mehmet Çanlı; "Ötüken, Neden Türkler için Stratejik Öneme Sahiptir" konusunu ele alıp, tarihten bu günümüze iz düşümüne yansıtmış. Sevgili kardeşim Eşref Özdemir; "Türkiye''nin etki ve İlgi Alanları"nı yazmış. Dr.Cengiz Tatar; "Atatürk''ü Tanımak ve Anlamak" konusunu ele almış. Bu sütunlardan zaman zaman yazılarını paylaştığım Doç.Dr. Ersoy Önder ve Prof.Dr. Ali Poyraz Gürson kardeşlerim Uluslararası İlişkiler ve ülkemize etkilerini yazıyorlar. Bir birinden değerli bilim adamlarının her birini yazmam mümkün değil. Strasan kadrosunda Fatma Aksoy Gürhan, Doç.Dr. Selahattin Ateş, Dr. Hüseyin Fazla, Prof. Dr. Mevlüt Uyanık, Halis Şefik, Ersan Yüksel, Aydın Gelleci, Cihan Gülbahar, Dr.Cemal Balıkçı, Meryem Çağıl, Ünver Kaynak, İlyas Süpürgece gibi güzide isimler var. Siteye abone olun E-posta ve sosyal medyanızdan izleyebilirsiniz. Emeği geçenleri kutluyorum. Türkiye''nin meselelerine kafa yoranlara ısrarla öneriyorum.

 

Güneşin Kadınları

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''in sık sık gündeme getirip, parti programına yazdırdığı "Güneşin Kadınları Projesi" çalışmaları hızla devam ediyor. "S.S.Güneşin Kadınları, Edremit Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooparatifi"nin açılışı, 26.11 2021 Saat 14.30''da yapılacak. Değerli kardeşim Murat Yılmaz''ın nazik davetine katılamadığım için üzgünüm. Murat, kuruluşu ve projelerini öylesine güzel anlattı ki hayran kaldım. Edremit''te ışık saçmaya başlayan "Güneşin Kadınları"nın, ülkemizin her yöresine yayılacağına, üretim ve işletme kooperatiflerinin sosyal hayatımıza zenginlik katacağına inanıyor, başarılar diliyorum.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş''ın başlattığı kırsal kalkınma, tarıma destek projeleri yanında, kadın kooperatiflerinin üretimlerini tüketici ile buluşturması örnek oldu. Edremit''te kadın eli değmiş ürünlere yakında Ankara''da ulaşabileceğiz. Sırada İstanbul, İzmir, Adana, Mersin ve diğer illerde de görmek istiyoruz.

Saman ithal eden Türkiye''den her alanda üreten ülke özlemi ile başarılar diliyorum...

Yazarın Diğer Yazıları