Suç makineleri kameralara yakalandı

Suç makineleri kameralara yakalandı
İstanbul’da 1 ayda 3 otomobil çalan ve 2 otomobilin içinden eşya çalan biri kadın 2 kişi yakalandı. F.G’nin daha önce 33 kez yakalandığı öğrenilirken hırsızlık anları da güvenlik kameralarına yansıdı.

Zeytinburnu, Şişli, Güngören ve Kağıthane'de  son bir ay içerisinde 3 otomobil hırsızlığı ve 2 otomobilden hırsızlık üzerine polis inceleme başlattı.

suc-makinesi-otomobil-hirsizlari-kamerada-3352-dhaphoto12.jpg

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları incelemeler sonucunda güvenlik kamera görüntülerinden şüphelilerin eşkalini ardından kimliklerini tespit etti. Önceki gün sabaha karşı gerçekleştirilen operasyonda F.G.(19) ve kadın şüpheli S.P.(22 gözaltına alındı.

suc-makinesi-otomobil-hirsizlari-kamerada-3352-dhaphoto10.jpg

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTILAR

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüphelilerin sorgusu hırsızlık Büro amirliğinde yapıldı. Şüphelilerden 19 yaşındaki  F.G.'nin daha önceden 25 kez 'otodan hırsızlık', 2 kez 'mala zarar verme', 'Başkasına ait kimlik bilgilerini kullanmak', 4 kez 'hırsızlık' ,  'Taksirle yaralama' olmak üzere toplam 33 kez yakalandığı ortaya çıktı.

suc-makinesi-otomobil-hirsizlari-kamerada-3352-dhaphoto8.jpg

Şüphelinin ayrıca hakkında yakalama kararı bulunduğu da öğrenildi. Kadın şüpheli S.P.'nin ise daha önceden oto hırsızlığı, otodan hırsızlık ve kasten yaralama suçlarından 5 kez gözaltına alındığı belirlendi.

-018.jpg

Poliste işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden F.G. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, S.P. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

suc-makinesi-otomobil-hirsizlari-kamerada-3352-dhaphoto4.jpg

HIRSIZLIK ANLARI KAMERALARA YANSIDI

Öte yandan şüphelilerin hırsızlık yaptıkları anlarda güvenlik kameralarına yansıdı. Şüphelilerin araçlara yanaşarak el feneri ile içlerini kontrol ettikleri çalacak bir şey gördüklerinde harekete geçtikleri görüldü.

suc-makinesi-otomobil-hirsizlari-kamerada-3352-dhaphoto3.jpg

Şüphelilerin tornavida yardımıyla otomobillerin kapılarını açarak içlerini boşaltmaları ve düz kontakla çalıştırdıkları araçları çalma anları da saniye saniye kameraya yansıdı.

suc-makinesi-otomobil-hirsizlari-kamerada-3352-dhaphoto2.jpg

Şüphelilerin bazı olaylara motosikletleriyle geldikleri otomobillerden çaldıklarını motosikletlerine yükleyerek kaçtıkları görüldü.