Süleyman Soylu'nun ekibi hangi hamleyi yapacak. Sedat Peker'in susmasın ardından karar verildi

Süleyman Soylu'nun ekibi hangi hamleyi yapacak. Sedat Peker'in susmasın ardından karar verildi
Yeniçağ TV’deki 25. Saat programında Kübra Çelebi’ye açıklamalarda bulunan gazeteci yazar Fatih Ergin, AKP’de Erdoğan sonrası için yapılan güç mücadelesinde Süleyman Soylu ekibinin yapacağı hamleyi açıkladı.

Gazeteci yazar Fatih Ergin, AKP’deki güç mücadelesine dair kulislerden sızan bir bilgiyi canlı yayında açıkladı.

Yeniçağ TV’de Kübra Çelebi’nin sunduğu 25. Saat programında konuşan Ergin, AKP içerisindeki iki grubun yaptığı mücadeleden bilgiler aktardı. Ergin, Sedat Peker’in suskunluğu üzerine de dikkat çeken ifadelerde bulundu.

Berat Albayrak’ın görevinden ayrılmasının ardından Pelikan grubunun mücadelesinin ivme kaybettiğini belirten Ergin, Berat Albayrak’a yakın olan Nureddin Nebati’nin Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanmasıyla Süleyman Soylu ekibinin, harekete geçtiğini ifade etti.

Soylu grubunun AKP içerisindeki mücadelede ekonominin kötü gidişatını avantaj olarak gördüklerini belirten Ergin, şunları söyledi;

"Erdoğan sonrasının liderliğine giden yolda ekonominin kötü gidişini bir avantaj olarak görüyorlar. Nasıl avantaj olarak görüyorlar?

Nasıl olsa bu ekonomi ile çıkıp oy isteyemeyiz. Erdoğan da isteyemez. Ne kalıyor elde? Güvenlik politikaları, terörle mücadele, milliyetçi söylemler. Güvenlik politikaları noktasında da Süleyman Soylu bu işin odak noktasında olan isimlerden bir tanesi.

Bu politikalar üzerinden kötü giden ekonomiye karşı ve muhalefetin ekonomi üzerinden yapacağı taarruzlara karşı bir buradan propagandamızı yoğunlaştıralım fikri aşılanacak. Bu noktada Süleyman Soylu’nun bir nevi reklama yapılacak. Soylu’yu Erdoğan’a güzelleme, Erdoğan’a övme politikasına geçecek Soylu’nun ekibi. Bunlar AKP içerisinden gelen kulisler.

Kötü giden ekonomi karşısında iktidarın milliyetçi söylemlerle, güvenlik politikalarıyla oy istemesi tutar mı onu bilmiyorum. Tutacağını da düşünmüyorum. Ama AKP’nin ve Erdoğan’ın elinde geçerli olabilecek tek argümanın bu olduğunu düşündüğümüzde Erdoğan’ı ikna noktasında tutacaktır.

DİKKAT ÇEKEN SEDAT PEKER DETAYI

Burada şu denilebilir; Sedat Peker çıktı, o kadar şey söyledi. İki açıklamasının birinde Süleyman Soylu hakkında bir şeyler söylüyor. Üzerindeki suçlamalara rağmen Soylu lider olabilir mi, lider oldu karşılık bulabilir mi?

Bu Süleyman Soylu’nun sorunu ama burada şunu düşünmüş olabilirler. Sedat Peker’in hiç sesi çıkmıyor. Buradan cesaret aldılar. BAE’nin ziyaretinin ardından Peker’in sesi tamamen kesildi. Eğer artık tamamen susarsa Peker, Süleyman Soylu’nun liderlik mücadelesinin belli bir ivme kazanacağını düşünüyorum."

İlgili Haberler