Super Mario oyunu rekor fiyata satıldı

Super Mario oyunu rekor fiyata satıldı
Bir koleksiyon şirketi Cuma günü yaptığı duyuruda, eski bir Super Mario Bros. video oyununun 2 milyon dolara satışıyla rekor kırdığını duyurdu.

Donanım Günlüğü’nde yer alan habere göre, cuma günü, koleksiyon sitesi Rally, birisinin 1985 Super Mario Bros.‘un açılmamış bir video oyun kartuşu için 2 milyon dolar ödediğini ve bir dünya rekoru kırdığını duyurdu. Söz konusu rekor satış bir aydan kısa bir süre önce, Heritage Auctions‘daki isimsiz bir alıcının oyunun 25 yıllık bir kopyası için 1.56 milyon dolar ödemesiyle kırıldı. Site, bir tweet ile “Ralli’de 1985 Super Mario Bros’umuzun 2.000.000 $’lık satışıyla yeni bir dünya rekoru kırdık.

Bu herhangi bir oyun için şimdiye kadar ödenen en yüksek fiyatı işaret ediyor” dedi. Rally adlı koleksiyon sitesinin kurucularından Rob Petrozzo, Nintendo’nun orijinal konsolu için yapılan 1985 oyunu hiç açılmadı. Bu, eski video oyunları için nadir bir durum, dedi. Söz konusu oyunu isimsiz bir alıcı satın aldı.

Super Mario oyununun bu kadar satmasının sebebi korona virüs olabilir. Pandemi sırasında diğer birçok yatırım şekliyle birlikte koleksiyon ürünlerine olan talep arttı. Bunun sebebi evde karantinalar yüzünden sıkılan insanlar. İnsanlar, internette normalde para harcamayacakları şeylere para harcamaya başladılar.

Geçtiğimiz günlerde pofudik şeklinde bir Doritos cips çok ciddi bir fiyatla satılmıştı. Eski arabalar ve spor kartları da dahil olmak üzere fiziksel malların değeri de geçen yıl arttı.  Ancak Bay Petrozzo, video oyunlarının hala yeni bir pazar olduğunu söyledi. Eski oyunları satın almaya olan ilgi son yıllarda biraz arttı. Super Mario oyununun aksine birçok eski oyun açıldı ve oynandı, bu da oyuncuların satışta değerini bir hayli düşürüyor.