Suriyeli öğrencilerin okula gitmeleri için ikna ziyaretleri yapılacak

Suriyeli öğrencilerin okula gitmeleri için ikna ziyaretleri yapılacak
Okula gitmek istemeyen Suriyeli öğrencileri ikna için MEB’den Türk öğretmenlere talimat geldi. Öğretmenler yarıyıl tatilinde Suriyeli ailelerin evlerini tek tek ziyaret ederek, çocuklarını okula göndermesi için ikna etmeye çalışacak.

Ümit KARADAĞ / YENİÇAĞ

Avrupa Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü PIKTES projesi kapsamında okula gitmek istemeyen Suriyeli öğrencileri ikna etmesi için Türk öğretmenlere bakanlıktan talimat gönderildi.

KILAVUZ GÖNDERİLDİ

Yarıyıl tatilinde öğretmenler Suriyeli aileleri ziyaret edecek, çocuklarının eğitimi ile ilgili konuşacak. Bakanlık, öğretmenlerin ziyaret esnasında nasıl davranmaları gerektiğine dair “GEÇİCİ KORUMA ALTINDAKİ ÇOCUKLARIN OKULA KAZANDIRILMASINDA KULLANILACAK REHBER KİTAP” isimli 28 sayfalık kılavuz hazırladı.

“PARLAK, FOSFORLU RENKLİ KIYAFETLER GİYMEYİN”

Kılavuzda “Hane ziyaretlerinde dış görünüş/giyim” başlığı altında öğretmenlerin ziyaret esnasında dikkat etmesi gereken hususlara yer verildi. Öğretmenlerin parlak, deri, pullu, fosforlu renkli kıyafetler giyinmekten sakınmasını, ayrıca değerli aksesuarlar takmaması gerektiği belirtildi. 

"BURS VE SİGORTA TEKLİF EDİN"

Kılavuzda aileleri ikna için sigorta ve burs teklifi de yer alıyor. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan okullarda eğitime başlayacak çocukların bu okula kaydolup devam ettikleri takdirde, sağlık giderlerinin sigorta kapsamında karşılanacağı, okula kayıt olduğunda 470 TL, okula devam ettiği sürece de aylık 235 TL’lik burs ödemesinin gerçekleşeceği belirtiliyor. 

“KANUN DIŞI, CAN GÜVENLİĞİ DE YOK”

Öğretmenlere ev ziyaretinde iki Suriyeli görevli de eşlik edecek. Ziyarette biri rehber, diğeri ise Türkçe ve Arapça bilen tercüman bulunacak. PIKTES projesi kapsamında görev yapan 5 bin Türk öğretmen ise MEB’in ev ziyareti talimatına tepki gösteriyor. Öğretmenler yarıyıl tatilinde Suriyeli ailelerin ev ziyareti talimatını kanun dışı olarak görüyor. Ziyaret esnasında yaşanacak problemlere dikkat çeken öğretmenler, can güvenliği ile ilgili endişelerini dile getiriyor.

p4.PNG

 

p2.PNGp3.PNG

p5.PNG