Tanju Özcan kendisiyle aynı çizgiye gelenleri açıkladı. Suriyeliler hakkında söylemlerine "ırkçılık" demişlerdi

Tanju Özcan kendisiyle aynı çizgiye gelenleri açıkladı. Suriyeliler hakkında söylemlerine "ırkçılık" demişlerdi
Suriyelilerin gönderilmesi için yapılması gerekenleri açıklayan ve bu sözleriyle tepki çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kendisiyle aynı çizgiye gelenleri açıkladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sığınmacılarla ilgili geçen yıl söyledikleri nedeniyle ırkçı olduğu eleştirilerinin hedefi olmuştu. Tanju Özcan, şimdi televizyondaki tartışma programlarında aynı cümleleri kurduklarını belirtti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Özcan, “Tartışma programlarını izliyorum...geçen yıl sığınmacılar ile ilgili söylediklerimden ve yaptıklarımdan dolayı bana FAŞİST -IRKÇI diyenler bu gün aynı cümleleri kurar olmuş… demek ki malesef haklıymışım… artık mutabıksak nasıl gönderileceklerini tartışalım #bumisafirlikçokuzadı”

ERDOĞAN SURİYELİLER İÇİN NE DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyükelçilerle iftar programında buluştu. Erdoğan, ilk kez Suriyelileri gönderme gayreti içerisinde olduklarını açıkladı.

Erdoğan, “Türkiye 5 milyon yerlerinden edilmiş kişiye geçici ev sahipliği yapmaktadır. Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.

TANJU ÖZCAN NE DEMİŞTİ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz yıl Suriyelilerin gönderilmesi için, Bolu''da yaşayan Suriyelilerle ilgili su ücretlerinin dolar üzerinden tarifelendirilmesi ve nikah ücretlerinin 100 bin TL yapılacağını açıkladı. Uygulama mahkeme tarafından durdurulmuştu.

İlgili Haberler