Tekin: CHP ile MHP mağdurken izlediniz!

Tekin: CHP ile MHP mağdurken izlediniz!
Tekin: CHP ile MHP mağdurken izlediniz!

CHP’li Gürsel Tekin, AKP’li M.Ali Şahin’in açıklamalarına tepki gösterdi: Başbakan’a “Kaç!”

CHP’li Gürsel Tekin, AKP’li M.Ali Şahin’in açıklamalarına tepki gösterdi: Başbakan’a “Kaç!” deniyorsa 75 milyon ne yapsın, kime güvensin! Bugüne kadar dinleme konusunda sesiniz çıkmadı; CHP-MHP mağduriyet yaşadı, seyrettiniz!


 

Başbakan’ın güvenliği yoksa 75 milyon ne yapsın
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ofis ve makam aracının dinlendiği iddialarını gündeme taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in sözlerine sert tepki gösterdi. Şahin’in, “Birileri bize Başbakan yurt dışına kaçsa iyi olur” açıklamasına Tekin, “Başbakanın can güvenliği yok, sen kaç denilebilecek noktaya gelinmiş ise 75 milyon ne yapacak, kime güvenecek. Siz ağlama duvarı değilsiniz” sözleriyle eleştirdi.
YENİÇAĞ’ın konu ile ilgili sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, AKP protokolünde Mehmet Ali Şahin’in ikinci sırada olduğunu anımsattı. “Başbakan Erdoğan yurtdışına kaçsa iyi olur lafını Mehmet Ali Şahin söyledi. Eğer bunu bir CHP’li söyleseydi kapısında 100 gazeteci olurdu” diyen Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
 “Bunu söyleyen AKP’nin 2 numaralı adamı Mehmet Ali Şahin. Söyledim bittiyle yetinemez, aksi takdirde önümüzdeki günlerde oluşacak olumsuzluklardan iktidar sorumlu olacaktır. AKP iktidarda. Her istediğini yapabilir. Bütün bu güce rağmen kendi güvenliğinizi koruyamıyorsanız yapacağınız tek şey evrensel hukuka geçmektir. Bugüne kadar dinlemeler konusunda ses çıkarmadılar. CHP ve MHP ciddi mağduriyetler yaşadı. Ancak iktidar yaşananlara seyirci kaldı.”

 

Şahin ne demişti
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu.
Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘kuvvetler ayrılığı’ ilkesiyle ilgili sözlerini yorumlarken, “Biri, bize ‘Başbakan Erdoğan hemen yurt dışına kaçsa çok iyi olur’dedi. Düşünebiliyor musunuz, bunu söyledi” demişti. Geçmişte kuvvetler ayrılığı ilkesini zorlayan gelişmelere tanık olduklarını vurgulayan Şahin, “Bu sıkıntıyı ben de yaşadım. Adalet Bakanı olduğum dönemlerde Danıştay’ın inisiyatifine çok tanık olduk” diye konuşmuştu.