Tabela kalkınca akılları başlarına geldi

Tabela kalkınca akılları başlarına geldi

CEVAT KOL / Yeniçağ

1.ligde mücadele eden Boluspor ile başkent temsilcisi Gençlerbirliği arasında oynanan müsabaka puan cetvelindeki yerlerini aratmayacak kalitedeydi! Futbol kalitesi vasatın üzerine çıkmayan, isabetli pas yüzdesinin az olduğu, kalecilerin rahatsız edilmediği bir ilk yarı izledik.

Oyun mantalitesi, planı olmayan bir maç izledik. Golleri savunma hatalarına, duran toplara bağlayan bir anlayışla mücadele ettiler. Tuzsuz yemek tadında bir ilk yarı oynandı.

Uzatma dakikalarında duran bir toptan Kassongo’nun kafa ile attığı gol ev sahibi takımın soyunma odasına mutlu girmesini sağladı. Konuk takım için aynı şeyleri söylemek mümkün değil.

Konuk takım teknik direktörü Metin Diyadın ilk yarıda oynanan oyundan memnun olmamış olmalı ki ikinci yarıya iki oyuncu değiştirerek başladı. Arda ve Lualua’yı oyuna alınıp, Ömürcan ve Tshibola’yı kulübeye çekti. Değişiklikler konuk takımı hareketlenmeye yetmedi. Kırmızı beyazlıların kalecisi Selmani sakatlanıp oyundan çıktı, yerini Bartu’ya bıraktı.

Boluspor’un 2.golü bulup rahatlama çabası vardı. Muhammet Bayır’ın hakeme kendini attırma hevesi ev sahibi takımın işini kolaylaştırdı. Bir oyuncu kart görmek için bu kadar ısrar eder mi? Gökhan Karadeniz’in ayağından penaltı atışı ile farkı ikiye çıkarınca konuk takım için yapacak bir şey kalmadı. Maç bitti derken duraklama anlarında kısa süreli heyecan yaşandı.

Barış ile on kişi golü bulan konuk takım heyecanlanırsan bir dakika sonra kalesinde gördüğü ikinci penaltı golü ile hevesleri kursağında kaldı. İlk ve ikinci yarıdaki uzatma dakikalarında kazanılan üç gol maçın kaderini belirledi. Hakem bitiş düdüğü çalmadan maç bitmiyor. Bunu bir kez daha gördük, 4 golün 3’ü uzatma dakikalarında geldi..

Yazarın Diğer Yazıları