Taksiciler haram diye aracına almadı

Taksiciler haram diye aracına almadı
Diyarbakır'da bir grup tarafından saldırıya uğrayan sokak köpeğini kurtaran Kadir Aydoğmuş’a sosyal medyadan takdir mesajları yağıyor. Taksiciler ve minibüslerin araca almadığı köpeği 5 kilometre kucağında taşıyan Aydoğmuş için Prof. Dr. Bengi Başer’de “İyi ki hala insanlar var” mesajını paylaştı.

Yaşasın iyi insanlar yaşasın iyilik

Dernek üyesi Kadir Aydoğmuş, bir grubun taşlı saldırısına uğrayan köpeği kurtardı. Kucağına aldığı köpeği veterinere götürmek için önce taksiye bindirmek istedi. Taksici köpeği araca almayı reddedince Aydoğmuş, bu kez de şansını minibüste denemeye karar verdi. Minibüs şoförü de köpeği almayı reddedince Aydoğmuş, son çare olarak bisikletle gitmeye karar verdi. Köpeği kucağına alıp, bisikleti de eliyle çekerek ilerleten Aydoğmuş, yorulunca hayvanı kucağına bindirip, bisiklet üzerinde yola koyuldu. Aydoğmuş, kucağında 5 kilometre yol gitti.

Sosyal medya da paylaşılan Kadir Aydoğmuş''a, örnek davranışı dolayısıyla takdir mesajları yağdı. Aydoğmuş, maç ve konserlerde su ile çay, hafta içi ise çorap satarak geçimini sağladığını, kazandığı paranın yarısını da sokak hayvanları için harcadığını söyledi.

Prof. Dr. Bengi Başer’de sosyal medya hesabından “Diyarbakır’da çocukların taşladığı köpeği kurtaran Patili Yaşam Derneği üyesi Kadri Aydoğmuş, çaycılıkla hayatını kazanıyor ve gelirinin bir bölümünü hayvanlar için harcıyor. Haram diye taksiciler araca almayınca köpeği kucağında veterinere götürüyor. İyi ki hala “insanlar” var