Tam kapanma öncesi İstanbul'da trafik kilitlendi. Yoğunluk yüzde 81'e ulaştı

Tam kapanma öncesi İstanbul'da trafik kilitlendi. Yoğunluk yüzde 81'e ulaştı
Korona virüsle mücadele kapsamında alınan 'tam kapanma' kararının ardından İstanbul'da il dışına çıkmak isteyenlerin etkisiyle gün boyu trafik yoğunluğu yaşandı. Mesai bitimiyle bitlikte trafik yoğunluğu yüzde 81'e ulaştı.

Korona virüs tedbirleri kapsamında İstanbul''dan şehir dışına gidecekler yollara düştü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi''nin mobil uygulamasına göre, kent genelinde trafik yoğunluğu saat 18.00 sıralarında yüzde 81''e kadar ulaştı.

Anadolu Yakası''nda TEM Otoyolu Ankara istikametine doğru, Çamlıca Gişeler ve sonrasında trafik yoğunluğu arttı.

D-100 Karayolu Ankara istikametinde ise Kartal ve Tuzla arasındaki bazı bölgelerde de trafik yoğunlaştı.

Kent genelinde ise bu bölgelerin dışında kalan ana arterlerde de trafik yoğunluğu giderek artıyor. İBB''nin mobil uygulamasında, trafik yoğunluğu saat 18.00 itibarıyla yüzde 81 olarak kaydedildi.

BOLU DAĞI''NDA ARAÇ YOĞUNLUĞU

İstanbul ile Anadolu''yu birbirine bağlayan TEM Otoyolu''nun Bolu Dağı geçişi Ankara yönünde, tam kapanma öncesi yoğun araç kuyrukları oluştu.

Yarın başlayacak yasak öncesinde çok sayıda sürücü Türkiye''nin önemli geçiş noktalarından olan Bolu Dağı''nı kullanarak memleketlerine doğru hareket etti. Yolun Ankara yönünde ulaşımda yoğunluk yaşandı. İstanbul istikameti ise boş kaldı.

Yoğunluk sebebiyle trafikte olumsuzluk yaşanmazken, akşam saatlerinde trafiğin artması bekleniyor.