Kıbrıs'ta siber güvenlik konferansı

Kıbrıs'ta siber güvenlik konferansı
Kıbrıs'ta siber güvenlik konferansı

Yakın Doğu Üniversitesi'nde düzenlenecek "Cypsec 2013" konferansında siber güvenlik, siber savaş ve siber casus yetiştirme po

Türk siber güvenlik uzmanları siber savaş ve siber casus yetiştirme politikalarını ele almak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) başkenti Lefkoşa'da bir araya gelecek.


Konferansın internet sitesi www.cypsec.org'da yer alan bilgiye göre açılışını KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner'in yapması beklenen 'Cypsec 2013'te siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları ve siber savaş konuları ele alınacak. Konferansta, 2012 ve 2013 dünyaya damgasını vuran siber tehditlere karşı alınabilecek önlemler de masaya yatırılacak.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanlığı Şube Müdürü Dr. Selim Kınacı'nın "Ortam Sanal olsa da suç gerçektir" başlıklı bir sunum yapacağı belirtilen konferansa, aralarında 2011'de ABD Savunma Bakanlığı'nın "siber suç" yarışmasını kazanan Türk hacker Can Yıldızlı'nın da yer aldığı çok sayıda bilişim güvenliği uzmanı katılacak. Katılımın ücretsiz olduğu konferans, 26 Nisan'da Yakın Doğu Üniversitesi'nde gerçekleşecek.