TBMM Başkanı Şentop'a 'Mısıroğlu' tepkisi

TBMM Başkanı Şentop'a 'Mısıroğlu' tepkisi
TBMM Başkanı Şentop'un, "Atatürk'e zerre muhabbeti olan cenazeme gelmesin" ifadeleri ile akıllara kazınan Kadir Mısıroğlu'nun cenazesine katılmasına İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu sert tepki gösterdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un geçtiğimiz günlerde ölen Kadir Mısıroğlu’nun cenazesine katılmasına İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu'ndan sert tepki geldi.

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan Nuhoğlu, Kadir Mısıroğlu’nun “Mustafa Kemal’e zerre muhabbeti olan benim mezarıma gelmesin, vasiyetimdir. Ona zerre muhabbeti olanla benim dünyada ve ahirette benim bir alakam olamaz” sözlerini hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"KEŞKE GİTMESEYDİ DEMEK TÜRK MİLLETİNİN HAKKIDIR"

“Şimdi sayın Başkan bu cenazeye katıldığına göre Mustafa Kemal’in koltuğuna otururken ona zerre kadar muhabbet duymayanlardan olmayacağına göre vasiyete mi uymamıştır, yoksa vasiyetten haberi yok mudur? Bunları sormak benim hakkım değil mi? Yanındaki diğer kişiler bu cenazeye katılmış olsalar da kendisi keşke gitmeseydi deme hakkımız yok mudur? Bu konuya açıklık getirmesini istemek hakkım değil midir? Hakkım olmadığını düşünenler olabilir ama Türk milletinin hakkıdır”