Merkez Bankası doları tutmak için son kozunu oynadı. İşte yeni formül

Merkez Bankası doları tutmak için son kozunu oynadı. İşte yeni formül
Dolar kurunun yükselişini bir türlü durduramayan Merkez Bankası yeni bir formül deneme kararı aldı. TCMB Para Piyasaları uygulama talimatı değişti. Ekonomist Tuna Kaya yapılan değişikliği “Dolar kuruna yeni tampon” sözleriyle takipçilerine açıklarken bankaların artık yüzde 45 Devlet İç Borçlanma Seneti (DİBS) zorunda olduğunu ifade etti.

Dolar kuru rekor üzerine rekor kırarken Merkez Bankası’nın hamleleri boşa gidiyor. Milli Gazete''nin haberine göre son olarak Kur korumalı mevduat sistemini yürürlüğe koyan bu sistemde de dolar kurunun yükselişine mani olamayan hükümet şimdi de yeni bir uygulama için Merkez Bankası’na talimat verdi.

Ekonomist Tuna Kaya yapılan değişikliği “Dolar kuruna yeni tampon” sözleriyle takipçilerine açıklarken bankaların artık yüzde 45 Devlet İç Borçlanma Seneti (DİBS) zorunda olduğunu ifade etti.

"İŞ ÇOK KÖTÜYE GİDİYOR"

Merkez Bankası’nın bu hamlelerin durumun ne kadar kötü olduğunu gösteren bir kanıt olduğunu açıklayan Tuna Kaya paylaşımında ” Dolar/ TL’ye yeni tampon..TCMB Para Piyasaları uygulama talimatı değişti. Bankalar artık %45 DİBS tutmak zorunda. Ayrıca TÜFE kağıtlarının ıskontosu %15''ten %30''a çıkarılmış. Bu tip davranışlar işin çok kötüye gittiğini gösteriyor..” diye yazdı.

 

İlgili Haberler