Tecrit, koronadan tehlikeli hale geldi!

"Korona gerçeği" diye bir İnternet sitesi kuruldu. Sosyal medyada da faaliyet gösteriyorlar. Yalnız bütün dünyada olduğu gibi, bu sitenin videoları da Youtube tarafından yayından kaldırıldı. Gerekçe olarak bu videolarda Dünya Sağlık Örgütü verilerine aykırı yayınları kaldırmaya karar vermiş olmalarını gösteriyorlar. Facebook ve Twitter'ın da benzer uygulamaları var. Öncelikle Bill Gates hakkındaki iddiaların yaygınlaşmasını önlemeye çalışıyorlar ama bu çabalar, iddiaların doğruluğuna delil sayılıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklamalarının doğru olduğuna dair bir kanaat bütün dünyada geçerli kılınmak isteniyor. Oysa ABD Başkanı Trump, bu örgütü Çin'in sözcüsü olmakla suçladı ve yardımı kesti. Örgütün, başlangıçta "korona virüs insandan insana bulaşmıyor" diye açıklama yaptığını da hatırlatan ve yardımı kesen Trump, dakika başı Amerikan medyasını eleştiriyor.

Trump'ın sayfasında gönderilen bir karikatürde, ABD ve İngiltere basını, kusmuk olarak gösteriliyor.

***

Biz, korona gerçeğine geri dönelim. Grup, dünya çapındaki araştırma ve incelemeleri yayınlamaya çalışıyor, Bunlardan biri, İsviçreli bir doktora ait olduğu bildirilen bir rapor:

*Hastalığın en iyi çalışıldığı ülkeler ve bölgelerden gelen verilere göre, Kovid-19'un ölümcüllüğü, şiddetli bir influenza (grip) aralığında olup, ortalama yüzde 0,2'dir ve Dünya Sağlık Örgütü'nün başta varsaydığından yaklaşık 20 kat düşüktür.

*Çoğu ülkede, tüm fazladan ölümlerin yüzde 50 ila yüzde 70'i bakım evlerinde olmuştur. Bu insanların gerçekten Kovid-19'dan mı yoksa aşırı stres, korku ve yalnızlıktan mı öldükleri açık değildir. "Kovid-19 ölümleri" denilen ölümlerde bile, ölüm sebebi açık değildir.

*Kovid-19'dan ölen genç ve sağlıklı insanlara ait birçok medya haberi daha yakından incelendiğinde yanlış çıkmıştır.

*Birçok ülkede Kovid-19 ölümlerinin sayısı şiddetli grip mevsimlerinde yaşanan ölümlerin altında kalmıştır.

*Virüsün havadan veya kapı kolundan bulaştığına dair hiçbir kanıt gösterilememiştir. Maskelerin etkili olduğuna ilişkin de hiçbir bilimsel kanıt yoktur.

*Amerikan Güvenlik Kurumu'nu medyaya ifşa eden Edward Snowden, "korona krizi"nin, küresel gözetlemenin kitlesel ve kalıcı olarak yaygınlaştırılması için kullanılacağı uyarısında bulundu.

*Ünlü virolog Pablo Goldschmidt, bir "küresel medya terörü" ve "totaliter önlemler"den söz etti. Önde gelen İngiliz virolog Profesör John Oxford da bunun bir "medya salgını" olduğunu söylemiştir.

* Oxford Üniversitesi'ndeki Kanıta-Dayalı Tıp Merkezi Müdürü Profesör Carl Heneghan, yeni bir makalede tecritin yol açtığı tahribatın virüsün yol açtığından daha fazla olabileceği uyarısında bulunuyor. Profesör Heneghan, salgının birçok ülkede tecritten önce zaten en tepe noktaya ulaşmış durumda olduğunu ileri sürüyor.

*İsveçli uzman Profesör Johan Giesecke, İsveçli epidemiyoloji profesörü Johan Giesecke, bunun "hafif bir hastalıktan yaratılmış bir tsunami" olduğunu söylüyor.

* Şu anda, insanlığın üçte biri tecrit altındaki bu da İkinci Dünya Savaşı sırasında dünyada yaşayan insan sayısından daha fazladır.

***

* Almanya'da bilim ve tıp konularında yazan gazeteci Robert Schröder, bir makalesinde mesleğinin mevcut krizde tümüyle sekteye uğramakta olduğunu belirtmiştir:

"Eleştirel, tarafsız bir Dördüncü Güç olarak, erk sahiplerini denetlemesi gereken bir meslek; nasıl olur da izleyicilerinin içinde bulunduğu kolektif isteriye, ışık hızında ve neredeyse oybirliği ile yenik düşebilir; sahibinin sesi olmaya, hükümet propagandasına ve uzmanların tanrılaştırılmasına kendini böyle teslim edebilir. Bu benim için anlaşılmaz bir hal, midemi bulandırıyor, artık canıma yetti, utanç içinde bu değersiz gösteri ile aramdaki ilişkiyi kopartıyorum."

 

dfs-004-001-011-001-001-001-002.jpg

Yazarın Diğer Yazıları