Tekirdağ'da can dostlar unutulmadı

Tekirdağ'da can dostlar unutulmadı
Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde havaların soğumasıyla eksilere düşen hava sıcaklığında sokaklarda yaşam mücadelesi veren can dostlar unutulmadı.

TEKİRDAĞ - ŞARKÖY / HALİL ACAR / YENİÇAĞ 

Önceki gün başlayan Şarköy'ün yüksek kesimlerine etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava nedeniyle zor şartlar altında kalan yuva sahibi olan olmayan minik can dostlara Belediye ekipleri tarafından mama desteği yapıldı.

"Bizler sıcak evlerimizde otururken soğuk hava ve buzlanma sokaklarda kalan hayvanlar için ölümcül olabiliyor. Böyle zor günlerinde onları unutmamak gerekir" diyen Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, "Can dostlarımız olan sokak hayvanlarının bu soğuk kış günlerinde aç kalmaması için mümkün olduğunca hassas davranıyoruz. Belediye olarak hayvanların hayatını korumayı bir görev biliyoruz. Kış şartlarında beslenme zorluğu çeken sokakta kalan can dostlarımız için ilçenin birçok mahallesinde bulunan çeşitli noktalara yüksek enerjili mama bırakıyoruz.yaz aylarında olduğu gibi kış soğuklarına da onları yalnız bırakmıyoruz. Bu çalışmalarımız olumsuz hava koşulları sürdükçe devam edecek" ifadelerini kullandı.