Terör örgütü YPG’ye verilen silahlar kalıcı!

Terör örgütü YPG’ye verilen silahlar kalıcı!
ABD Savunma Bakanlığı’ndan terör örgütü PKK/YPG’ye verilen silahlar ile ilgili skandal bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada silahların geri alınmayacağı belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye verilen silahların kalıcı olduğunu ve geri alınmayacağını ifade etti.

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, Suriye’de YPG/PKK’ya verilen silahların geri alınıp alınmayacağına yönelik bir soruya yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, SDF’in (YPG/PKK) bölgede DEAŞ’a karşı etkili bir ortak olduğunu ileri süren Robertson, “SDF’ye verilen silahların sınırlı, görevlere özel olacağı ve IŞİD’i yenilgiye uğratma hedefine ulaşmak için kademeli olarak sağlanacağı konusunda her zaman açık olduk” ifadelerini kullandı.

Kendisine ikinci kez yöneltilen soruya da net bir cevap vermekten kaçınarak Pentagon politikası gereği devam eden operasyonlar konusunda detay veremeyeceğini belirten Robertson, ABD birliklerinin güvenli ve bilinçli bir şekilde Suriye’den çıkarılması konusuna odaklandıklarını ifade etti.

İlgili Haberler