Tesla’nın elektrikli tırları ön siparişe açıldı. İşte belirlenen fiyatlar...

Tesla’nın elektrikli tırları ön siparişe açıldı. İşte belirlenen fiyatlar...
Tesla Semi, uzun süre önce tanıtılmıştı ancak satışları başlamıştı. Bugün gelen bilgilere göre Tesla Semi'ler için ön siparişler açıldı. Ancak araçlar için 20.000 dolar depozito isteneceği duyuruldu.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Lojistik sektörü için büyük anlam ifade eden elektrikli tırlardan olan elektrikli tır Tesla Semi için yeni gelişmeler ortaya çıktı. Pandemi döneminde kısmi kapanmalar nedeniyle aksayan geliştirme sürecine rağmen tırın ön siparişleri açıldı. Sipariş verebilmek için ödenmesi gereken tutarlar ise dudak uçuklatıcı boyutta.

Tesla’nın internet sitesinde açılan ön sipariş alımlarına tahmin edebileceğiniz gibi herkes katılamıyor. Ön sipariş verebilmek için ilk olarak 20.000 dolar tutarındaki depozitoyu yatırmanız gerekiyor. Eğer aracı almaktan vazgeçerseniz bu tutar iade ediliyor ancak karşılaması kısmen zor bir kriter olduğu açık. Tesla Semi, milyonlarca doların göze alındığı lojistik sektöründe olacağı için orta ve büyük ölçekli firmalar için ise 20.000 dolar çok durmuyor.

Aracın fiyatı ise 150.000 dolardan başlayıp 180.000 dolara kadar çıkıyor. Bu fiyat yükselmesi, seçilen menzil kapasitesine göre oluşmakta. 500 kilometreye yakın menzil sunan seçeneğin fiyatı 150.000 dolar iken, 800 kilometre menzil sunanın fiyatı 180.000 dolar olarak listelenmiş.

İlgili Haberler