TFF'den hakem açıklaması

TFF'den hakem açıklaması
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, tartışmalara neden olan hakem kararları ve yabancı oyuncu sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Brand&Sport Summit 2019’da konuşan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, " federasyonun en zor işi MHK, hakemler. Çok sayıda kurullarımız var. Birçok kurulda nitelikli insanlar çalışıyor. Herkes görevlerini yapıyor. MHK da bunlardan birisi. Kamuoyunda en çok tartışılan kurum maalesef MHK" ifadelerini kullandı.

"İyi yoldayız. Tecrübeli bir hakemin hata yapmasını kabul edemiyorum, genç hakemler hata yapabilir. Bu yönde kararlar aldık. Bu yolda da devam edeceğiz" ifadelerini kullanan Özdemir şöyle konuştu:

"Bütün maçları düşündüğüm zaman 10 üzerinden 7 verebilirim hakemlere. Zaten biliyorsunuz 6.8 aldığında iyi bir not değil, iyiye yakın bir not verdim.

UEFA, VAR sistemimizi beğeniyor. İnanın bizler kadar onlardaki hakem komitesi de izlemekte, bizim hakemlerimize kademe atlatma gibi görevleri var. Eskiden Rosetti bizim danışmanımızdı, şimdi UEFA Hakem Kurulu Başkanı… Bizim hakemlerimiz önemli derecede eğitiliyor. Eninde sonunda sayın Zekeriya Alp ve ekibi başarıya ulaşacaklardır."

“HAKEMLERİMİZ BİRAZ DAHA VAR’A GİDEBİLİRSE…”

"Neden bu kadar çok VAR’a gidiliyor diye eleştiri alıyorduk. Bu sene yeni MHK ile birlikte UEFA’nın VAR’a gitme prensiplerinin bire bir bizde uygulanıyor. Çok tenkit yediğimiz için MHK açıklama yaptı. VAR’a nasıl gidilir diye. Onlara rağmen ben yine de VAR’a gidilme konusunda hakemlerimizin biraz daha fazla kullanabilirlerse kamuoyu vicdanını rahatlatma konusunda önemli kararlar vereceklerdir. Geçtiğimiz hafta iyi bir hafta geçirdik, 1 maç dışında. VAR’a da gittiler. İnşallah milli maçtan sonra MHK’deki arkadaşlarımız daha dikkatli çalışarak, onların görevi adalet dağıtmak. Hakem kardeşlerimiz, eğer gri dediğimiz pozisyonlarda mutlak suretle VAR’ı tereddütsüz kullanmaları gerektiğine inanıyorum."