Thodex davasında istenen cezalar belli oldu. Savcı neler anlattı neler

Thodex davasında istenen cezalar belli oldu. Savcı neler anlattı neler
Thodex davasında 21 şüpheli hakkındaki ikinci iddianame tamamlandı.

Kripto para borsası Thodex’e yönelik ikinci soruşturmanın sonuna gelindi. Savcılık 21 şüpheli hakkındaki iddianameyi tamamladı. Örgütün kurucusu ve yöneticisi olan Faruk Fatih Özer hakkında toplamda 3 farklı suçtan 11 bin 462 yıla kadar hapis cezası istendi.

Thodex’e ilişkin ilk davada önce karar çıktı. Örgütün kurucusu olan Fatih Faruk Özer ve kardeşleri binlerce yıl hapis cezası aldı. Dava devam ederken birçok kişi savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çok geçmeden savcılık, davaya ilişkin ikinci soruşturmayı da tamamladı. Süreç içinde, şirketin para trafiği ve sistemin işleyişi detaylı olarak araştırıldı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütülen soruşturma tamamlandı ve 21 şahıs hakkında iddianame düzenlendi. Örgütün kurucusu ve yöneticisi olmakla suçlanan Faruk Fatih Özer için 3 farklı suçtan 11 bin 462 yıla kadar hapis istendi.

e0mmsdzz9e6wfq9yyzrm9w.webp

THODEX’İN VERİLERİ MERCEK ALTINA ALINDI

Soruşturma sırasında ulaşılan deliller ışığında örgütün şeması çıkarıldı. Fatih Faruk Özer'in de içinde bulunduğu 7 şüpheli örgüt yöneticisi olmakla, 13 şüpheli ise örgüt üyesi olmakla suçlandı.

Mali Suçları Araştırma Kurulu, Thodex'in veri tabanını didik didik araştırdı. Sistem üzerinden yapılan her işlem incelendi. İncelemeler sonucunda hazırlanan raporda, 94 milyon lira vurgun yapıldığı tespit edildi.

Mağdur kişilerin parasının büyük bir kısmının kripto paraya dönüştürüldüğünü ve yurtdışında bulunan borsalara aktarıldığı belirlendi. Şüphelilerin yakınları üzerine bir altın şirketi kurduğu da tespit edildi.

Yargılama süreci, 572 kişinin müşteki sıfatıyla bulunduğu iddianamenin kabul edilmesiyle başlayacak.

17624170-728xauto-001.webp

İlgili Haberler