THY’den tam kapanma sürecindeki uçuşlarla ilgili açıklama

THY’den tam kapanma sürecindeki uçuşlarla ilgili açıklama
THY, korona virüs salgını nedeniyle alınan tam kapanma karanının uygulanacağı  süreçte yurt içi uçuşlarda seyahat izin belgesi ve HES kodunun zorunlu olacağını duyurdu. 

Türkiye korona virüs vakalarında ve can kayıplarında yaşanan artış sonrası üç haftalık kapanmaya gidiyor. Üç hafta boyunca kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması başta olmak üzere birçok tedbir kararı alınmıştı. 

Türk Hava Yolları’ndan (THY) tam kapanmanın uygulanacağı 29 Nisan-17 Mayıs''ta gerçekleştirilecek yurt içi ve yurt dışı uçuşlarına ilişkin açıklama geldi.

THY, yurt içi uçuşlarda seyahat izin belgesi ve HES kodunun zorunlu olacağını duyurdu. 

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün''den de yurt dışı uçuşlarıyla ilgili açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"29 Nisan-17 mayıs 2021 tarihleri arasında yurt içinde seyahat etmeyi planlayan yolcularımız, seyahat izin belgelerini ibraz etmeleri ve uçuşa elverişli HES kodunu sağlamaları durumunda seyahatlerini gerçekleştirebileceklerdir. Güncel gelişmeler için sosyal medya hesaplarımızı ve web sitemizde yer alan duyurularımızı takip edebilirsiniz.

Seyahat izin belgesi yalnızca yurtiçi uçuşlarımız için gereklidir. Yurtdışı uçuşlarınızı izin belgesine ihtiyaç duymadan, seyahat edeceğiniz ülkenin şartlarını dikkate alarak (pcr test sonucu vb.) gerçekleştirebilirsiniz." 

İlgili Haberler