TikTok fenomeni, iPhone'ların arkasındaki gizli tuşu buldu

TikTok fenomeni, iPhone'ların arkasındaki gizli tuşu buldu
Avustralya’da yaşayan ve TikTok uygulamasındaki paylaşımlarıyla tanınan bir teknoloji fenomeni, iPhone telefonların arkasında yer alan gizli bir tuşu bulduğunu açıkladı. TikTok fenomeninin paylaştığı video, milyonlarca kez izlendi.

TikTok''un teknoloji fenomenlerinden Elly Bailey (@ellyawesometech), 826 bin takipçisi ile Avustralya''nın en büyük teknoloji etkileyicisi olarak biliniyor. Teknoloji uzmanı kadın, son paylaşımı ile tüm dünyada milyonlarca kez izlenerek gündem oldu.

iPhone telefonların arkasında gizli bir tuş bulunduğunu anlatan kadın, işlevin nasıl çalıştığını bir video ile gösterdi. Bailey, "Arkaya Dokunma özelliğini kullanmıyorsanız iPhone''u yanlış kullanıyorsunuz" şeklinde konuşarak tuşun kamerayı çalıştırmak gibi birçok özelliği barındırdığını söyledi.

IPHONE 8 VE ÜZERİ CİHAZLARDA VAR

Video, iOS 14 çalıştıran iPhone 8 ve üzeri çoğu iPhone''daki az bilinen ‘Back Tap’ özelliğine ışık tutuyor. Bu özelliği kullanmak isteyenlerin telefonun arkasındaki Apple logosuna iki veya üç kez dokunması gerekiyor.

Bailey, ‘Back Tap’ özelliğini çalıştırmak için Shazam kısayoluyla eşleştirmeyi seçti. Yani tek yapması gereken, çalan bir şarkıyı hızlı bir şekilde kaydetmek için telefonunun arkasına dokunmak oldu.

Bu kısayol özelliğini kullanmak için, telefonunuzdaki ‘Kısayollar’ uygulamasının açık olması gerekiyor. Özelliği kullanmak için Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma''yı seçmeniz yeterli. Daha sonra ise, sayfanın alt kısmında ‘Arkaya Dokunma (Back Tap)’ seçenekleri çıkacak ve çift dokunma, üçlü dokunma veya her ikisi arasında seçim yapmanız gerekecek.

Özellik aktif hale geldiğinde kamerayı açmaktan telefonu kilitlemeye kadar birçok işlev iki veya üç tıklama ile kolayca yapılabiliyor.

Bailey’in videosunu izleyen milyonlarca iPhone kullanıcısı fenomene teşekkür ederek, bu kısayolun hayatlarını kolaylaştıracağını söyledi. Bir kullanıcı "Hayatımı sonsuza dek değiştirdin" şeklinde yorum attı.

İlgili Haberler