9 yaşındaki kız hayatını kaybetmişti: TikTok kapatılacak iddiası sosyal medyayı karıştırdı

9 yaşındaki kız hayatını kaybetmişti: TikTok kapatılacak iddiası sosyal medyayı karıştırdı
TikTok uygulamasında challenge (meydan okuma) videosu çekmek son dönemlerin oldukça popüler özelliklerinden biri haline geldi. En güncel challenge 9 yaşındaki bir kız çocuğu tarafından gerçekleştirildi. Kız boğularak hayatını kaybetti. Bu olay "acaba TikTok kapatılıyor mu sorusunu ortaya çıkardı.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre;  TikTok’taki challenge’lar sebebiyle bir çocuk daha hayatını kaybetti. 9 yaşındaki Arriani Jaileen Arroyo’nun video çekerken kendini boğarak öldürdüğü iddia edildi. Küçük kızın babası Heriberto Arroyo, odaya girdiğinde küçük Arroyo''nun hareketsiz olduğunu ve TikTok videosu çekmeye çalıştığını bildirdi.
TikTok’a dava açıldı ve bazı kuralların göz ardı edildiği kullanıcılar tarafından söylendi. Bunu önlemek amacıyla kullanıcılar 13 yaşından küçüklere uygulamanın kullanımı yasaklansın istendi.


Platformun algoritmasının ‘blackout challenge’ videolarını kasıtlı olarak ön plana çıkardığını söyleyen aile, çocuklarının bu challenge’ı denerken hayatını kaybettiğini iddia etti ve dava dosyasında şu ifadelere yer verdi:

TikTok, Blackout Challenge videolarının özellikle küratörlüğünü yaptı ve bilincini kaybedene kadar kendilerini boğan kullanıcıların yer aldığı videoların küçük çocuklar için uygun olduğunu belirledi.

 

İlgili Haberler