Kolombiya güldü Türkiye ateşe düştü

Kolombiya güldü Türkiye ateşe düştü
Kolombiya güldü Türkiye ateşe düştü

20 Yaş Altı FIFA Dünya Kupası C Grubu ikinci maçında Türkiye, Rize’de Kolombiya’ya boyun eğdi, gruptan çıkma şansını

20 Yaş Altı FIFA Dünya Kupası C Grubu ikinci maçında Türkiye, Rize’de Kolombiya’ya boyun eğdi, gruptan çıkma şansını tehlikeye attı. Konuk ekibin tek golünü 52. dakikada Quintero kaydetti. Milliler, gruptaki 3. maçta cuma günü Avustralya ile karşılaşacak.

Türkiye’de düzenlenen 20 Yaş Altı FIFA Dünya Kupası C Grubu’nda Türk Milli Takımı, Rize’de oynadığı ikinci maçında Kolombiya’ya 1-0 yenilerek turnuvadaki ilk yenilgisini aldı. Bu mağlubiyet ile ay-yıldızlılar gruptan çıkma şansını tehlikeye attı. Milliler, 3-0 kazandıkları El Salvador karşılaşmasına oranla son derece tutuk bir futbol sergiledi. Müsabakanın ilk devresinde Kolombiya, Türkiye’ye oranla üstün bir futbol sergiledi ve önemli gol fırsatlarından yararlanamadı. Milli Takım, pozisyona pozisyona girmekte zorlandı ve rakip savunmayı bir türlü rahatsız edemedi.

Gol Quintero’dan geldi
İkinci devreye de konuk ekip üstün başladı. Arka arkaya ataklar geliştiren Kolombiya, 52. dakikada Quintero’nun ayağından golü buldu. Bu dakikada Andres Renteria’nın pasıyla hareketlenen Quintero topu Ahmet Yılmaz Çalık’tan kurtardıktan sonra hafif sol çarprazdan filelerimize gönderdi. Bu dakikadan sonra az da olsa kıpırdayan ay-yıldızlılar, mücadelenin son 5 dakikasında baskı kurmasına rağmen, puan getirecek golü bulamadı ve sahadan 1-0 yenik ayrılarak 16 takım arasına kalma şansını tehkiye attı. Türkiye, gruptaki 3. maçında cuma günü saat 21.00’de Avustralya ile karşı karşıya gelecek.

 

Tribünler
ilk kez doldu
FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası C Grubu’ndaki Türkiye-Kolombiya maçına seyirciler yoğun ilgi gösterdi. Futbolseverler, yaklaşık 15 bin 500 seyirci kapasiteli Yeni Rize Şehir Stadı’nın tamamına yakınını doldurdu. Türk bayraklarıyla stattaki yerlerini alarak milli takıma destek veren taraftarlar, milli futbolcuları tribüne çağırarak alkışladı. Bu arada, 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, El Salvador maçının ilk 11’inde 2 değişiklik yaptı.