Millet, Cumhur’u bir ankette daha geride bıraktı

Millet, Cumhur’u bir ankette daha geride bıraktı
Aksoy Araştırma'nın, “Türk Lirası’ndaki değer kaybı iktidarı nasıl etkiledi” sorusuna yanıt aradığı anket çalışmasından çarpıcı sonuçlar çıktı.

Aksoy Araştırma''nın sahibi Ertan Aksoy, dolar ile Euro kurundaki yükseliş ve Türk Lirası’ndaki değer kaybının ardından yaptığı ilk seçim anketini Halk TV’de katıldıı programda açıkladı.

Siyasi, ekonomik ve güncel konularda seçmenin nabzını ölçümlemek amacıyla gerçekleştirilen anket, yüzde 95 güven aralığında yüzde 3 hata payı ile bin 67 kişi ile gerçekleştirildi.

Ankette "Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusunun yöneltildiği seçmenlerin yüzde 26.7 AKP, yüzde 24.5 CHP, yüzde 12.5 İYİ Parti''yi tercih etti. MHP yüzde 7.5''te kalırken HDP ise yüzde 9.2 oy aldı. Katılımcıların yüzde 6.6''sinin oy kullanmıyorum dediği ankette kararsızların oranı ise 6.3 oldu.

Seçime ilk kez girecek olan DEVA Partisi yüzde 2.1, Gelecek Partisi yüzde 0.9 oy oranında kaldı. Saadet Partisi''nin yüzde 0.9 oy aldığı ankette diğer partiler yüzde 2.7 oy aldı. Katılımcıların yüzde 0.2''si ise kararını açıklamak istemedi.

Kararsız seçmenlerin oy oranlarına göre dağıtıldığı ankette şu sonuçlar ortaya çıktı:

AKP: Yüzde 30.8

CHP: Yüzde 28.9

İYİ Parti: Yüzde 13.8

HDP: Yüzde 9.8

MHP: Yüzde 8.4

DEVA: Yüzde 2.5

Saadet Partisi: Yüzde 1.2

Gelecek Partisi: Yüzde 1.1

Diğer: Yüzde 3.6

AKP ve MHP’den oluşan Cumhur İttifakı, kararsız seçmenlerin dağıtılmasının ardından yüzde 39.2’lik oy oranında kalırken, CHP ve İYİ Parti’nin bileşenleri olduğu Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 42.7’ye yükseldi.

İlgili Haberler