Topkapı, Dolmabahçe ve beylerbeyi Sarayı restore edilecek. Eyvah sakın SüngerBob gibi yapmayın

Topkapı, Dolmabahçe ve beylerbeyi Sarayı restore edilecek. Eyvah sakın SüngerBob gibi yapmayın
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın Topkapı, Dolmabahçe ve Beylerbeyi Sarayı'nın restore edileceğini duyurması akıllara Cenevizlilerden kalma tarihi kalenin restore edildikten sonra SüngerBob'a benzetilmesi geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda açıklamalarda bulundu.

Oktay açıklamasında, “"Milli Saraylar İdaresi Başkanlığına bağlı kültürel ve tarihi mekanlarımız, Kovid-19 salgınına rağmen 1 milyon 134 bin 987 ziyaretçi ağırlarken, 2021 yılı ekim ayı sonu itibarıyla 2 milyon 175 bin 270 ziyaretçiyi ağırlamıştır. 2022 yılında Topkapı Sarayı''nın bazı bölümleri, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı ile diğer bazı köşk ve kasırlarda tarihi yapılarımızı korumak ve gelecek nesillere aktarmak için restorasyon çalışmalarının gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Ayrıca 2022 yılının ilk çeyreğinde Ankara Palas Müzesinin hizmete açılması öngörülmektedir." İfadelerini kullandı.

Kazdağları İstanbul Dayanışması, restorasyona sosyal medya hesabından , “Korkunç bir haber bu. Dokunmayın. Siz hiç bir tarihi ve doğal varlığa elinizi sürmeyin.” diye tepki gösterdi.

CENEVİZLERDEN KALAN TARİHİ KALENİN SÜNGERBOB''A BENZETİLMESİ

Öte yandan, yapılacak olan restorasyon 2015 yılında Cenevizlilerden kalan Şile Kalesi’nin restorasyonunu akıllara getirdi.

Şile’de "Ocaklı Ada Kalesi" olarak da bilinen ve Cenevizlilerden kalan 2000 yıllık tarihi Şile Kalesi ile ilgili definecilerin büyük bir hazine bulunduğu ve tahribat yapıldığı iddialarının üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyona alınmıştı.

6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan Restorasyon bittikten sonra tepkilere yol açmıştı. Kale Restorasyonu ile ilgili özellikle sosyal medya üzerinde çizgi Film karakteri "SüngerBob"a benzediği yönünde eleştiriler yapmıştı.