Bankalar 3 bin kişiye izinsiz sigorta yaptı

Bankalar  3 bin kişiye izinsiz sigorta yaptı
Bankalar 3 bin kişiye izinsiz sigorta yaptı

Vatandaş ile bankalar arasında yaşanan aidat ve işlem ücreti çekişmesi devam ederken, Tüketici Birliği Genel Sekreteri’nde

Vatandaş ile bankalar arasında yaşanan aidat ve işlem ücreti çekişmesi devam ederken, Tüketici Birliği Genel Sekreteri’nden bir iddia daha gündeme geldi. İddiaya göre; bir gecede 3 bin kişi bankalar tarafından izinsiz sigortalı yapıldı, müşteriden habersiz kredi kartları gönderildi. Tüketici Birliği Genel Sekreteri Mehmet İmrek, bir bankacının kendisine itiraf mektubu yollayarak, bankaların bir gecede 3 bin müşterisini kendilerinden habersiz sigortalı yaptığını ihbar ettiğini söyledi.

 

Denetimsizlik sürüyor
Bankacılık sistemindeki denetimsizliği gözler önüne serecek bir bankacının ihbar mektubunda yazdıklarını İmrek, şöyle aktarıyor... “Yazı bize ulaştığında aslında çok şaşırmadık ama sistem içerisinden birinin bu tarz iddialarda bulunması çok alışık olduğumuz bir durum değildi. Yollanan ihbar mektubunda çalıştığı bankanın genel müdürlüğü tarafından şubelere bir gecede 3 bin kişiyi sigortalı yapın diye yazı yollanıyor ve söz konusu yazıda iptal ettirmek istiyenler olursa da onları da iptal edersiniz” deniliyor. Mektubu yollayan bankacı durumu BDDK’ya bildiriyor BDDK ise bankalara sadece böyle bir ihbar var doğrulanırsa çok ağır cezalar alacaksız diyor... Tüketicinin en büyük şikayetlerinden biri olan kart aiditaları için de İmrek şunları söylüyor: Kendisine çıkartılan yıllık aidata itiraz edip bankanın “Kart aidatınız iptal edildi” sözü üzerine hesaplarını kontrol etmeyen vatandaş tuzağa düşüyor. Bankanın ‘iptal ettim’ dediği kart aidatı tutarına otomatikman temerrüt faizi işlemeye başlıyor. Bu süre 60 günü geçtiği andan itibaren ise ilgili tüketiciye konu ile alakalı ihbarname yollanıyor ve söz konusu kişi bankalar arası kara listeye giriyor. Bankaların akıl almaz numaralarından birinin de kredi çeken vatandaşlara uygulandığını aktaran İmrek, kredi çeken tüketicilerin adlarına açılmış olan kredili mevduat hesabını da kontrol altında tutmalarınının gerektiğinin altını çiziyor.