Trabzonspor - Yeni Malatyaspor maçında bir Süper Lig rezaleti. Hakem hem Trabzon’u hem Malatya’yı yedi

Trabzonspor - Yeni Malatyaspor maçında bir Süper Lig rezaleti. Hakem hem Trabzon’u hem Malatya’yı yedi
Süper Lig'de ikinci yarının ilk maçında Trabzonspor, Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup etmeyi başardı. Mücadelenin hakemi Fırat Aydınus tartışmalı kararlara imza attı ve adeta karşılaşmanın önüne geçti.

Taraftar sordu hakem mi görevli mi

Süper Lig''de ikinci yarının perdesi Trabzon''da açıldı. Lider Trabzonspor, konuk ettiği Öznur Kablo Yeni Malatyaspor''u 1-0 mağlup etti.

Bordo Mavililer, maç fazlasıyla en yakın takipçisi Konyaspor''la arasındaki puan farkını 10''a çıkardı.

Galibiyet hasreti 10 maça yükselen Malatya temsilcisi ise 15 puanla son sırada kaldı.

Mücadelenin hakemi Fırat Aydınus tartışmalı kararlara imza atarak karşılaşmanın önüne geçti. Trabzonspor-Yeni Malatyaspor maçının tartışmalı anları yayıncı beIN Sports''un trio programında masaya yatırıldı.

İŞTE KARARLAR VE YORUMLARI:

Maçın başlarında ceza sahasına hareketlenen Dorukhan''a Awuku''nun müdahalesi var mı? Devam kararı doğru mu?

Bülent Yıldırım: Bu bir televizyon penaltısı. Penaltı olmalı. Sahada tespiti zordur. Allah muhafaza Dorukhan''ın sakatlığı tekrarlayabilirdi. Böyle bir giriş yok.

Deniz Çoban: Hakem açısından da ''Neden verilmedi'' diyemeyiz. Ne hakemi ne de VAR hakemini eleştirmem. Televizyon penaltısı.

Lale Orta: Ben de penaltı diyorum. Bunu biz görebiliyorsak, VAR Hakemlerinin de tespit edip uyardığında Bizim görebildiğimiz net kanıtları VAR''ın da görmesi gerekiyor.

(Görüntü beIN Sports''tan alınmıştır)

5. dakikada Bruno Peres''in Karim Hafez''e müdahalesinde kırmızı kart verilmeli miydi?

Deniz Çoban: Bir kırmızı kart çıkacaksa şiddeti, acımasızlık, yaralayıcılık arayacağız. Hareket vücudun neresiyle nere yapıyor? Rakibin yüzünü gözeterek yaptığı belli. Bu hamleyi yüzüne doğru yapıyor. Elmacık kemikleri olduğu için yaralayıcılık ve acımasızlık var. Bunu kazayla yapsaydı göz ardı edilebilirdi ama tamamen topsuz alanda rakibi bilerek ve gözeterek yapıyor. Kırmızı kart benim açımdan tartışmasız.

Bülent Yıldırım: Bu hareketi Karim Hafez, Peres''e yapsaydı yine ''kırmızı kart'' derdim. Hakem görüp de kendi sınırlarında sarı kart gösterseydi VAR karışmazdı. Burada hız var. Topla oynama niyeti hiç yok. Peres''in yüzüne bakın. Topla oynama şansı yok. VAR''ın müdahalesi gerek.

Lale Orta: Kırmızı kart olmalıydı. Topa vurma yok. Şiddetli bir hareket. Kesinlikle kırmızı kart olmaydı. VAR''ın yüzde yüz karışması gerekiyordu. MHK VAR konuşmalarını dinlediğini açıklamıştı. Buna neden müdahele etmediğini soracaktır.

(Görüntü beIN Sports''tan alınmıştır)

90+3''te Hüseyin Türkmen''in Hagi Osman''a müdahalesi var mı? Devam kararı doğru mu?

Bülent Yıldırım: Hakem tekniği açısından kritik dakikalar. Hakem arkadaş beklemiyor. Hüseyin Türkmen bileğini düzgün atsa bir şey olmayacak. Kendi kendine ihaleyi alıyor. Kısa bir pas atıyor. Bunu hissettiğinde de futbol dışında da topla oynama niyeti yok. Rakibini düşürdü. Bu futbol içinde futbol mantığında penaltı. Penaltı verilmesi yüzde yüz gerekli. VAR müdahalesi gerekli. Bariz gol şansından bahsedemiyorum. Bu pozisyon havada, karada, denizde penaltı. Artı sarı kart. 

Deniz Çoban: Tartışmasız, amasız, fakatsız penaltı. Sarı kart daha doğru olurdu. VAR hakemi açısından da şunu söyleyeceğim. İlk açıdan izlersek şurada pozisyon olduğunda Fırat Aydınus orta yayın hemen dışında. Davranışlarından pozisyonla ilgili hiçbir fikri olmadığı belli. Burada VAR devreye girmeliydi. Hiçbir hakem sahaya çıkarken x takımını, y takımını galip getireceğim diye çıkmaz. Morali yüksek bir hakemi oraya oturtursanız daha iyi bir performans alırsınız.

Lale Orta: Kaleciye verilen topun kısa düştüğünü gören Hüseyin alelacele faul yapıyor. Net bir penaltı. Sarı kart olması gerektiğini düşünüyorum. Tam faul yapıldığında topun ortada olduğunu, kalecinin de futbolcuyla ayakla da olsa topla oynama şansını olduğunu görüyoruz. VAR kesinlikle devreye girmeliydi. Böyle pozisyonlarda müdahale etmeyecekse hangi pozisyonlarda müdahale edecek.

(Görüntü beIN Sports''tan alınmıştır)

İlgili Haberler