Şampiyonluk işte böyle geldi

Şampiyonluk işte böyle geldi

CEVAT KOL / Yeniçağ

Deniz çok güzel olabilir. Çarşaf gibi düzgün, dalgasız, gökyüzü kadar berrak. Yelkenliyi o sularda yüzdürecek tek güç rüzgardır. O rüzgarı aldığınızda istediğiniz limana ulaşırsınız. Tıpkı Trabzonspor taraftarının takımına verdiği enerji gibi..

Trabzonspor tarihinde ilk kez sezon boyu kapalı gişe oynadı. Her maçında 41 bin kişinin desteğini arkasına alarak mücadele etti. Taraftar hiç bir müsabakada takımına köstek olmadı. Enerji oldu, rüzgar oldu.

Tarihinin en pahalı biletlerine bile isyan etmedi. Yüzde 1000 zamlı biletleri almak için yarıştı, Türkiye’nin, dünyanın dört bir yanından Trabzon’a desteğe geldi. O pozitif enerjiyi Karadeniz’e Trabzon’a taşıdılar. Karadan, havadan bıkmadan usanmadan akın akın geldiler..

Öyle ilginç hikayelere şahit oldum ki inanılır gibi değil. Film senaryosu yazılsa hadi oradan”, “yok daha neler” derim.. Avusturya’dan arkadaşım Haydar Sali sağlık sorunları nedeniyle Trabzon’a geldi. Doktor Ayhan Çağılcı hemen operasyon yapılmalı, dediğinde Haydar ile göz göze geldik. Maçı izleyeyim ondan sonra der gibiydi. Öyle de dedi. Maçı izledi. Bir gün sonra ameliyat oldu. Sağlıktan önce gelen futbol takımı olur mu? Var işte, Trabzonspor..

Yeni evli bir çift gördüm. İsimlerini izin almadığım için yazmayacağım.  Aile büyükleri torun bekliyor. Kızın kullandığı cümle aynen şu: “Trabzonspor şampiyon olmadan asla çocuk yapmam.” Bu dilek gerçekleşti., sıra çocukta! Trabzonspor Akyazı Şenol Güneş kompleksinde  Antalya ile şampiyonluk maçı oynarken başka bir kadın heyecandan erken doğum yapıp İstanbul’da anne oldu. Kısmete bak..

Takım ile evlat sevgisi aynı olur mu? Oldu işte, Trabzonspor...

Bu öyküler bitmez. Sürmeneli İhsan Aksoy’un acısını duymayan kalmadı.  Oğlu Alperen ile Tranzonspor’un şampiyonluk maçlarına giden İhsan Aksoy’un dünyası başına yıkıldı.

Hayatının baharında 22 yaşında toprağa koyduğu oğlunun fotoğrafını her maça getirdi. Ta ki takım şampiyon oluncaya kadar. Fotoğrafını maça getirip adeta izletti! Şampiyon olunca” şimdi mutlu musun oğlum?“ diye sordu! 

Bir baba için evlat sevgisi kadar özeldir Trabzonspor...

Trabzon Büyükşehir belediyesini ayrıca tebrik etmek lazım. Eldeki şampiyonluğu en güzel görüntülerle dünyaya duyuran kurum oldu. Binlerce kişi o mutluluğu yaşadı.

Başkan Murat Zorluoğlu ve ekibinin hakkını teslim etmeli. Elinizde ne kadar iyi malzeme olursa olsun, o malzemeyi vitrine çıkaracak usta yoksa işe yaramaz. Tüm şehrin başta Trabzonspor yönetiminin Başkan Murat Zorluoğlu’na teşekkür borcu var.

Teşekkürler Zorluoğlu...

Yazarın Diğer Yazıları