Zafer Arapkirli'den 'Küçük sığıra öğütler'

Zafer Arapkirli'den 'Küçük sığıra öğütler'
Gazeteci Zafer Arapkirli, sosyal medya hesabından trafiğe yeni çıkan ve magandalık yapanlara uyarılarda bulundu.

Türkiye''nin başta gelen sorunlarından biri olan trafik kurallarına uyulmaması ve trafikte magandalık vatandaşları rahatsız etmeye devam ediyor.

Bunlardan biri de gazeteci Zafer Arapkirli.

Trafik kurallarını hiçe sayarak magandalık yapanları "KÜÇÜK SIĞIRA ÖĞÜTLER" başlığı ile uyaran Arapkirli, "anan-baban gibi yapıp, otobüs duraklarına park etme. Çünkü o otobüs senin yüzünden, 2''nci 3''ncü şeridi işgal ederek yolcu almak-indirmek zorunda kalıyor" ifadesini kullandı.

Zafer Arapkirli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"KÜÇÜK SIĞIRA ÖĞÜTLER... Büyüyüp trafikte araç kullanmaya başladığında, önünden ya da yanından giden bir araç, yaya geçidinde durup da yayalara yol verdiğinde, onun sağından ya da solundan geçip, yayaları ezmeye kalkışma. Sığırlık etme. Cinayete teşebbüs etme.

Büyüyüp araç kullanmaya başladığında, anan-baban gibi yapıp, otobüs duraklarına park etme. Çünkü o otobüs senin yüzünden, 2''nci 3''ncü şeridi işgal ederek yolcu almak-indirmek zorunda kalıyor. Yüzlerce aracın zincirleme durmasına ve tıkanmaya yol açıyor.

Tek yönlü ve tek şeritli bir sokağa girmekte olan bir aracın, sağ ve sol yan aynalarının altından (ittire kaktıra) geçmeye çalışıp girme teşebbüsünde bulunma. Tek şeritli yola 3 araç aynı anda giremez. Anan baban öğrenemedi. Bebek koltuğundan izle ve öğren.

Buralarda "Dörtlüler" diye bilinen, bütün dünyanın sadece "Acil durumlarda" (kaza/arıza halinde) kullandığı, aracın dört köşesindeki sarı flaşörleri "Bakkaldan cigara almak, bi arkadaşa bakıp çıkmak, durup mesaj yazmak" için kullanamazsın. Şimdiden öğren.

Motor gürültüsüne, mesela 3 bin desibel gücünde gürültüye çok meraklıysan, git jet motorlarının test edildiği bir hava üssünde iş bul. Aracını bu hale dönüştürüp, üstelik de gece yarısı insanları uyandırma. Yedi sülalenin kulakları çınlatılır. Garantili.

Büyüyünce direksiyon dersi alırken, öğretmeninden rica et. Sana "iki şerit çizgisini ortalayarak" (tekerleklerinden birini o çizginin üzerine oturtarak değil) sürüşü öğretsin. Bir yere not al bunu. Lâzım olacak. Dediydi dersin..

O lanet olası sol elin ve kolun var ya.. Hah, işte o kolu pencereden dışarı çıkarıp sallama, terini kurutmaya çalışma, hele biri ile sohbet ederken abuk sabuk hareketler yapma. Sol arkadan gelenlerin kafasını karıştırıp küfür yeme. Sığırlık etme.

Sık sık söylüyorum. Yetişkin sığırlar (anan-baban) hâlâ öğrenemedi. Evde halıya ya da eşyaların üzerine atamayacağın her şey (meselâ izmarit, sigara külü, kağıt mendil, sigara kutusu, jelatini, tükürük) çöptür. Çöp nedir bilir misin? Araçtan dışarı atma."

İlgili Haberler