Taliban'dan dünyaya yeni mesaj! Kılık kıyafetlerindeki değişim dikkat çekti

Taliban'dan dünyaya yeni mesaj! Kılık kıyafetlerindeki değişim dikkat çekti
"Güçlerimiz kadınlarla nasıl konuşulacağını bilmiyor, evde kalın" açıklamasında bulunarak kadınların "geçici bir süre" evden çıkmamaları uyarısı yapan Taliban’ın TRT Word’e verdiği görüntüler dikkati çekti. Taliban verdiği görüntüler ve açıklamalarıyla dünyaya "modernleştikleri' yönünde mesaj verdi.

Afganistan’da 20 yılın ardından geçtiğimiz günlerde Kabil’i ele geçiren Taliban, TRT World''e verdiği demeç ile Badri 313 tugayını dünyaya tanıttı. Bugüne kadar basına resmi bir demeç vermeyen Bedri 313 Tugayı’nın TRT Word’te yayımlanan açıklamaları dikkati çekti.

Taliban haberde dünyanın tanıdığı Taliban''a göre oldukça farklı bir görüntü sergilendi.

Özellikle Taliban’ın ele geçirdiği şehir merkezlerindeki stratejik bölge ve binalarda denetimi üstlendiği belirtilen Bedri 313 Tugayı’nın modern kıyafetler ve teçhisatlarla donatıldığı görüldü.

Yakın geçmişe kadar varlığı ve nitelikleri hakkında pek bilgi bulunmayan “Bedri 313 Tugayı” bu bağlamda Taliban hareketinin askeri perspektifindeki değişimin sembolü olarak yansıtıldı.

Bedri 313 Tugayının üst düzey isimlerinden Sohaib Saeed, TRT Word’e yaptığı açıklamada, "Bu bizim ülkemiz ve askere ihtiyacımız var. Biz ülkemizi koruyoruz, insanımızı koruyoruz ve değerlerimizi koruyoruz. Ölmeye hazırız. Hepsi bu şekilde bu birliğin özel misyonu bu şekilde. Erkek kardeşimi kaybettim. Değerler benim hayatımdan daha önemli." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler