TRT Türk Sanat Müziği personel korosu: 1992'den bugüne...

TRT Türk Sanat Müziği personel korosu: 1992'den bugüne...
TRT Türk Sanat Müziği personel korosu otuzuncu yıl konserini TRT Arı Stüdyosu'nda verdi. Koro yaklaşık kırk kişiden oluştu. İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde uşşak makamından eserler seslendirildi. İkinci bölümde ise Avni Anıl eserleri seslendirildi.

Koro otuzuncu yıl konserini TRT arı stüdyosunda verdi (24 haziran 2022). Konser günü aynı zamanda koro başkanı Emine Gümüş’ün doğum günü olduğundan sahnede doğum günü kutlaması da yapıldı. Pandemi dolayısıyla çok kısa bir çalışmanın ardından konsere hazırlanıldı. Yoğun seyirci katılımı olan konserde toplam yirmi şarkı seslendirildi. Konser iki bölümden oluştu. İlk bölümde uşşak makamında eserler seslendirildi. İkinci bölümde ise Avni Anıl eserleri seslendirildi. Hasret dolu ahım sana hicranımı söyler, Kasım Özkan, canımın yoldaşı ol, Berrin Topçuoğlu, bir tatlı tebessümün, Edip Oduncu, sevda öyle müşkül ki, Öznur Özyetiş, yanakların çiçektir, Filiz Anıl birinci bölümde uşşak eserlerden oluşan sololardı. İkinci bölümdeki solo eserler ise ne olur akşamları gelsen, Nurten Dursun, sen saçlarıma koşan aklar gibisin, Bülent Akgül, sevmiyorum seni artık, Mehmet Alp Güven, akşamın olduğu yerde, Fatoş Aygen, ağla çeşmim eski lezzet kalmamış peymanede, Emine Gümüş ve şu yalan dünyayı aşksız geçirmez, Belma Ünlü solo eserleri seslendirdiler. 11 solo eser seslendirildi. Koro TRT personelleri ve yakınlarından oluşuyor. Koro bu yılki konserde yaklaşık kırk kişiden oluştu. Koronun şefliğini Ankara radyosu ses sanatçısı şef Süleyman Saral yaptı.

Koro kurucu başkanı Emine Gümüş TRT Türk sanat müziği personel korosunun 1992 yılında kurulduğunu ancak bir süre çalışmalarına ara verdiğini ve 1997 yılında zamanın genel müdürünün onayı ile koroyu tekrar bir araya getirdiğini ifade etti. Emine Gümüş o günden bu yana koronun başkanlığını yapıyor. Kurulduğu yıldan bu yana koro aralıksız çalışmalarına devam ediyor. TRT radyo ve televizyonlarında da müzik ziyafeti sunuyor. Çeşitli etkinliklerde, festivallerde, yurtiçi ve yurtdışında konserler verdi.