TÜİK: Yoğurt üretimi azaldı

TÜİK: Yoğurt üretimi azaldı
Türkiye genelindeki ticari süt işletmelerinin yoğurt üretimi, Şubat ayında yıllık bazda yüzde 13.3 azalarak 75 bin 601 tona, Ocak-Şubat döneminde yüzde 4.6 azalarak 170 bin 890 tona geriledi.

Türkiye İstatistik Kurumu''nun (TÜİK) verilerine göre, Şubat ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı aylık bazda yüzde 1.5 azalırken, Ocak-Şubat döneminde yüzde 4.3 arttı.

Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi yüzde 1.5 azalarak 128 bin 590 tona, Ocak-Şubat döneminde de yüzde 1.2 azalarak 273 bin 521 tona geriledi.

Diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) yüzde 42.5, yağsız süt tozu yüzde 31.4, tam yağlı süt tozu üretimi yüzde 19.6, kaymak üretimi yüzde 5.8, inek peyniri üretimi yüzde 3 artarken, ayran üretimi yüzde 23.7, tereyağı üretimi yüzde 1.2 azaldı.

Ocak-Şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) yüzde 60.4, yağsız süt tozu yüzde 23.2, tam yağlı süt tozu yüzde 13.3, kaymak üretimi yüzde 9.0, inek peyniri yüzde 4.1 artarken tereyağı üretimi yüzde 6.9 ve ayran üretimi yüzde 23.1 azaldı.