En acı yolculuk

En acı yolculuk
En acı yolculuk

Teröristlerce kaçırılan AKP Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’in kurtarılması için yapılan operasyonlar sırasında şehit düşen Özel Harekatçı polis Akın Bayram için Diyarbakır’da tören düzenlendi. Törenin ardından helikopterle 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’na götürülen Bayram’ı eşi ve 2 oğlu da yalnız bırakmadı. Samsun’a da aynı uçakla giden ailenin acısı görenlerin yüreklerini dağladı. Şehit polis, memleketi Ordu Ulubey’de toprağa verildi.

 

Şehide son görev

Diyarbakır’da teröristlerce kaçırılan AKP Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik’in kurtarılması için düzenlenen operasyonlar sırasında bir top mermisinin patlaması sonucu şehit olan Özel Harekat Şube Müdürlüğü’nde görevli 40 yaşındaki Akın Bayram, memleketi Ordu’da toprağa verildi. Şehit Bayram için ilk tören Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Hava Filo’da yapıldı. Törende şehit Bayram’ın eşi Filiz Bayram, 7 yaşındaki oğlu Tayfur ve 40 günlük bebekleri Yiğit Efe de hazır bulundu. Burada bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, devletin bekası, milletin selameti için kahramanca görev yapan aziz şehidin kendisine emanet edilen vatanı uğruna hiç düşünmeden canını feda ettiğini, vatan ve millet sevgisinin her şeyin üstünde olduğunu gösterdiğini belirtti.


Babasının yanına defnedildi
Törende Akın Bayram’ın eşi, oğlu Tayfur ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Ayakta durmakta zorlanan Filiz Bayram, eşinin tabutuna sarılarak, “Vah Akın’ım, bu günlerim nasıl geçer. Yetimlerim. Evlatlarım” diyerek gözyaşlarına boğuldu.  Törenin ardından Bayram’ın cenazesi memleketi Ordu’ya gönderildi. Ordu’nun Ulubey ilçesine bağlı Kardeşler köyündeki baba ocağına getirilen şehit Bayram Akın’ın cenazesi, burada helallik alındıktan sonra dualar eşliğinde Şehit Ufuk Akdemir İlköğretim Okulu bahçesine götürüldü. Burada düzenlenen törene şehidin ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazede şehidin annesi Necmiye Bayram, oğlunun tabutuna sarılarak ağıt yaktı. Şehit Bayram’ın eşi Filiz ve 8 yaşındaki oğlu Tayfun Bayram, tören alanından ayrı bir yere götürüldü. Kılınan cenaze namazından sonra şehit polis memurunun cenazesi köy mezarlığında, babası emekli öğretmen Naim Bayram’ın yanında defnedildi.