Prandelli'nin kararları Cimbom'u karıştırdı

Prandelli'nin kararları Cimbom'u karıştırdı
Galatasaray'ın yeni teknik direktörünün 10 futbolcu'nun adını silmesi, camiayı salladı. Muhalefet, gözden çıkarılan oyuncuların yerlerine alınacak isimlerin kulübün borcunu artıracağını söyledi. Yasaklılar dün de idmana çıkmadı. Sosyal medyadan yönetime protesto yağdı

Roberto Mancini'nin yerine takımın başına getirilen Cesare Prandelli, Floryadaki ilk gününde ortalığı karıştırdı. İtalyan teknik adamın aldığı kararlar futbolcuların yanı sıra muhalefeti de kızdırdı. Uzun süredir kulüp takımı çalıştırmayan Prandelli'nin yaptığı kıyım muhalefeti çıldırttı. Tecrübeli çalıştırıcının önceki günkü antrenmanda oyuncularla tanışması beklenirken, Sabri, Engin, Gökhan, Adili, Ontiveiro, Sercan, Yiğit ve Eboue'yi gözden çıkarma kararı, Levent Galatasaraylılar Cemiyeti Lokalin'de bomba etkisi yaptı. Haberin duyulmasıyla birlikte özellikle muhalif üyelerin Prandelli'nin erken karar verdiğini ve faturasının ağır olacağını tartıştıkları öğrenildi.

Kamp sonuna ertelensin
İtalyan çalıştırıcının acele ettiği görüşünde birleşen muhaliflerin, "Oyuncuları tanımadan göndermek büyük hata. Karar teknik heyetin ancak gönderilen 10 oyuncunun yükü takıma pahalıya patlayacak. Hem kendilerine ödenecek bedel, hemde yerlerine yapılacak yeni transferlerin maliyeti kulübe en az 40-50 milyon euroya patlar. Kulübün borcunun üstüne bu yükün binmesi halinde borçlar katlanır ve devreye UEFA bile girer. Transfer yapılmazsa da Şampiyonlar Ligi'nde yol alınmaz. Yani iki ucu çatallı değnek, Prandelli'nin kararını en azından Avusturya kampı sonuna kadar askıya alması kulübün lehine olur" diyerek yönetimi uyarma kararı aldıkları belirtildi.

Reklam kasetlerini izlemiş
Prandelli'nin 10 futbolcuyu gözden çıkarması sosyal medyada da büyük tepki başlattı. Binlerce taraftarı sitelerinden yaptığı açıklamada, yönetim ve teknik heyeti protesto ederken futbolculara sahip çıktılar. İşte sanal alemi sallayan ve özellikle kaptan Sabri üzerinden vurgu yapılan mesajlardan bazıları: umutkullar: G.Saray'ın onuru olan Sabri Reyiz bu kadar kolay harcanmamalı... eskatalogya: Prandelli efendi... Türkiye'de bir Sabri Reyiz kolay yetişmiyor... Sen kimsin ki kadroya almıyorsun bre hadsiz... smhctnglu: Sabri Reyizsiz G.Saray, şekersiz çaya benzer... papatestanrisi:  Sen Ronaldo'yu seversin ama cenazene Sabri Reyiz gelir... Soykan Aşkın: Maç kasetlerini değil reklam filmlerini izletmişler adama. Sadettin Gezer: 10 hoca geldi hepsi de Sabri'yi oynattı, siz onlardan daha iyi mi bileceksiniz.

Olcan Adın: 4. yıldızı takacağız
Galatasaray'ın yıldızı Olcan Adın iddialı başladı. GS TV'ye çarpıcı açıklamalar yapan Olcan şunları söyledi: "G.Saray bu sene şampiyon olacak. Ben de ilk senemde şampiyonluk yaşayıp, takım arkadaşlarım gibi 4. yıldızı takan kadroda yer alarak tarih yazmak istiyorum. Burada yabancılık çekmeyeceğim. Selçuk ve Burak zaten benim çocukluk arkadaşım. Semih ile aynı takımda oynamıştım. Takımın çoğu da milli takımdan arkadaşım. Onlarla buluşacağım günü sabırsızlıkla bekliyorum." Futbolun bir takım oyunu olduğunu belirten Olcan, "Bireysel bir hedefim yok. G.Saray'a gelerek hedefime ulaştım. Şimdi takım olarak hem ligde, hem kupada, hem de Şampiyonlar Ligi'nde başarıya ulaşmak istiyorum" dedi. Transfer olduğu gün söylediği "Aslanların sessiz kaldığı yerde kurtlar kuşlar volta atar. Bilmezler ki aslan o sessizliği bozarsa kıyamet kopar" sözlerinin F.Bahçe camiasınca çarpıtıldığına değinen Olcan, ayrıca "F.Bahçe ile ilgili hiçbir açıklama yapmadım. Sadece çok beğendiğim bir söz vardı onu paylaşmıştım. Bu, başka bir takıma sataşma değildi" diyerek sözlerini noktaladı.