Türkiye genelindeki tüm okullarda deprem tatbikatı

Türkiye genelindeki tüm okullarda deprem tatbikatı
Türkiye genelindeki tüm okullarda, 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' yapıldı. Zeytinburnu Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi'nde yapılan tatbikata İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı. 

Bugün saat 11.30''da Türkiye genelindeki tüm okullarda 1-7 Mart Deprem haftası nedeniyle ''Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı'' düzenlendi. O okullardan biri de Zeytinburnu Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi''ydi. Samiha Ayverdi Lisesi''nde düzenlenen tatbikata AFAD Ekipleri, Kızılay Ekipleri, UMKE Ekipleri, Türkiye İzcilik Federasyonu Ekipleri, HAYRAT Yardım Ekipleri hazır olarak bekledi.

Tatbikata, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vali Yardımcısı Yaşar Aksanyar, AFAD İl Müdürü Gökhan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Zeytinburnu Kaymakamı Zekeriya Güney, lisenin idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri katıldı. Sınıflarında olan öğrenciler hoparlörden yapılan ''Deprem oluyor'' uyarısı ile ''Çök-Kapan-Tutun'' hareketini yaptı. Ardından tahliye sirenlerinin çalmasıyla öğrenciler okuldan öğretmenler eşliğinde tahliye edilerek, toplanma alanlarına intikal etti. Her sınıfın sınıf başkanları yoklama alarak eksik öğrenci var mı diye kontrol etti.